El menjar i els viatges són una de les millors combinacions del món. Mentre que alguns segueixen el seu cor quan viatgen, altres segueixen els seus gustos culinaris. Però, quines destinacions europees haurien d'afegir els viatgers gastronòmics als seus menús de viatge? L'estudi realitzat per la consultora Bounce resol els dubtes amb la publicació del rànquing amb les ciutats d'Europa on millor es menja. Barcelona ocupa la tercera posició, mentre que París lidera el llistat i Madrid completa el podi. Com a part d'aquest informe, les ciutats europees s'han analitzat en funció d'una gran quantitat de factors, des de les opcions de restaurants i estrelles Michelin fins a publicacions gastronòmiques a les xarxes socials.

Una excel·lent reputació gastronòmica

No és cap secret que Barcelona i la cuina van agafats de la mà des de fa uns quants anys. A Barcelona, i en extensió tot el territori català, s'hi menja molt bé. De quantitat i, sobretot, de qualitat gastronòmica, n'abunda molt a Catalunya i a la ciutat comtal. Gràcies a l'explosió mundial de la popularitat de la cuina catalana a principis dels anys 2000, Barcelona va consolidar ràpidament la seva reputació com a capital gastronòmica.

La ciutat obté un impressionant 8,07 punts sobre 10 en l'àmbit general, amb 714 restaurants per cada 100.000 habitants, 24 restaurants amb estrelles Michelin i més de 45 milions de visualitzacions de TikTok per a vídeos relacionats amb la gastronomia de Barcelona. Aquestes dades han catapultat Barcelona a ocupar la tercera posició d'aquest llistat, que premia l'empenta i talent gastronòmic de la capital catalana.

París i Madrid, al capdamunt de tot

La ciutat de l'amor és, també, la ciutat gastronòmica. París encapçala aquest rànquing amb un 9,31 sobre 10. La capital francesa té una puntuació alta a tots els nivells, especialment per la seva popularitat a les xarxes socials amb més de 665.000 publicacions d'Instagram relacionades amb els aliments i 386 milions de visualitzacions de TikTok. La ciutat també té una bona nota pel seu nombre de restaurants amb estrelles Michelin (118), entre els quals L'Ambroisie, que serveix una exquisida cuina tradicional francesa.

Madrid ocupa el segon lloc, obtenint una puntuació gastronòmica de 8,35 sobre 10. La ciutat espanyola és una de les capitals culinàries més emocionants gràcies a la seva rica cultura alimentària. Des de tavernes tradicionals fins a bons restaurants, s'hi concentren delícies gastronòmiques per satisfer qualsevol pressupost. Obté una puntuació favorable pel seu nombre de restaurants amb estrella Michelin (162), ocupant el primer lloc en aquest factor. La ciutat també té una de les proporcions més baixes de restaurants a punts de menjar ràpid (4,62%).

Precisament, en aquest darrer aspecte Lisboa s'erigeix en la ciutat líder pel que fa a menys restaurants de menjar ràpid. Els ciutadans de Lisboa s'enorgulleixin més de la seva cultura culinària, ja que la ciutat encapçala la llista amb la menor proporció de locals de fast food en relació amb els seus restaurants, amb només un 3,82% que serveix menjar ràpid. La capital portuguesa, a més, és la millor ciutat en relació amb el nombre de restaurants i població, amb 109 restaurants per cada 10.000 habitants.

Així doncs, Lisboa ocupa la quarta posició en la general, mentre que Amsterdam, Londres, Berlín, Viena, Munic i Roma tanquen el top 10 d'aquest rànquing.