Ja som oficialment a la primavera. Època de calor, de flors, de passejar i de beure cervesa. El bon temps convida a quedar amb els amics per fer un beure, des d'un refresc o un batut, fins a una copa de vi o una bona birra freda. Aquest cap de setmana Catalunya, i especialment Barcelona, s'omple de cervesa per gaudir al màxim de la nova estació amb el Barcelona Beer Festival 2024.

Barcelona Beer Festival 2024

El Barcelona Beer Festival 2024 és l'esdeveniment nacional de referència de la cervesa artesana. El recinte de l'Avinguda Maria Cristina de Fira de Barcelona, al Pavelló Hall 2, acollirà un festival més gran, més professional i més gastronòmic que en passades edicions. Centenars d'empreses i elaboradors de la industria de la cervesa artesana local, però també aficionats i amants d'aquest producte, es donaran cita els pròxims 22, 23 i 24 de març a la ciutat comtal. Com cada any, el festival comptarà amb la InnBrew, l'única convenció professional de l'estat, així com amb els premis Barcelona Beer Challenge, que reconeixen les millors cerveses i les més innovadores.

Cervesa
Una cervesa freda fa passar la calor de la millor manera. / Foto: Cedida

La fira és un referent nacional i posiciona Catalunya com un dels territoris més potents de la industria a tot l'estat. Segons dades del 2019, el sector factura xifres superiors als quaranta milions d'euros, uns números que demostren la importància i la presència del sector al nostre país.

📍 Avinguda Maria Cristina, Barcelona
📅 22 - 24 de març

Festa del vi - Miami Platja

Torna la festa del vi a Miami Platja. A l'edició d'enguany es podrà gaudir dels millors vins de 17 cellers de 8 Denominacions d’Origen del territori amb actuacions musicals, inflables, un circuit de karts infantil, tasts de vins i formatges, un racó de gastronomia local, una zona Chill Out, sortejos a Instagram i un seguit d'activitats més. A diferència d'altres anys, la d'enguany se celebra a la plaça del Cinquantenari de Miami platja, al costat de l'Avinguda Barcelona.

📍 Miami Platja (Baix Camp)
📅 22 - 24 de març

Fira de la cervesa artesana - Pla de Santa Maria

La Fira de la Cervesa del Pla de Santa Maria és una oportunitat única per a aquells que volen conèixer i degustar les diferents varietats de cervesa artesanal que es produeixen a la zona. Durant el cap de setmana no només es beurà cervesa a Barcelona, sinó que el Pla de Santa Maria es convertirà en la capital tarragonina d'aquest producte. A més, és una oportunitat per a aquells que volen passar un cap de setmana divertit i diferent en un entorn agradable i festiu.

📍 Pla de Santa Maria (Alt Camp)
📅 23 de març

Xatonada popular - Calafell

El pròxim diumenge 24 de març Calafell celebra una nova edició de la xatonada popular. El municipi pren el relleu del Vendrell i es converteix en l'epicentre d'aquest plat tradicional català. A partir de les 10 h a la plaça del Manila, es farà un tast de xató per emportar a càrrec dels restaurants A Can Pilis i Càtering Eusebio per 8 €. A més, també es farà una fira d'aliments artesanals i una trobada de plaques de cava. A les 12 h, en Francesc de MasterChef 11 farà una masterclass de xató.

📍 Calafell (Baix Penedès)
📅 24 de març

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!