Barcelona serà la seu de la gala de la Guia Michelin 2024. L'esdeveniment gastronòmic més important d'Espanya se celebrarà a l'Auditori del Fòrum de Barcelona. Aquest dimarts l'Ajuntament de Barcelona, el Comitè Executiu de Turisme i la Guia Michelin han confirmat l'elecció de Barcelona. D'aquesta manera, el 28 de novembre a les 20 h, la ciutat comtal acollirà una festa gastronòmica de luxe.

La portaveu de la Guia Michelin, Mònica Rius, així ho ha anunciat en una roda de premsa a les Reials Drassanes de Barcelona. "Després de molts mesos de converses amb Turisme i l'Ajuntament de Barcelona, per fi podem anunciar que la capital catalana acollirà aquesta festa gastronòmica d'una marca amb una reputació mundial tan rellevant". Miguel Pereda, directores de Vendes i Màrqueting Food & Travel de Michelin Espanya, ha explicat que "s'ha anat consolidant en els dos últims anys gràcies a l'empenta de Barcelona". Ha afegit que "la ciutat comtal és la ciutat amb més restaurants amb Estrella Michelin de l'estat, amb un total de 24. D'aquests, 16 tenen una estrella, 5 en tenen dues i 3 en tenen tres".

"El potencial gastronòmic de Barcelona"

"La ciutat comtal serà l'amfitriona d'aquest importantíssim esdeveniment gastronòmic pel seu potencial gastronòmic", ha afirmat Pereda. L'objectiu, ha dit, és "fer d'aquesta gala un esdeveniment icònic". Un acte que es farà a l'Auditori del Fòrum i que comptarà amb més de 700 convidats. Els xefs Michelin que coordinaran el menú de la gala seran Jordi Cruz, Paolo Casagrande i els germans Sergio i Xavi Torres.

En la presentació d'aquest dimarts hi han assistit els germans Torres i el xef Casagrande. Precisament aquest darrer ha manifestat que "estic molt content i molt feliç, és una ciutat que m'ha atrapat i m'ha enamorat des que hi vaig arribar. Hi ha grans cuiners que demostren i enforteixen la creativitat i força gastronòmica de Barcelona. És una ciutat per emmirallar-se en el panorama culinari". Els germans Torres han declarat que "Michelin ha fet una molt bona tria a l'hora d'escollir Barcelona. Barcelona es mereix promocionar aquest esdeveniment màgic i magnífic. És importantíssim per a la ciutat i teníem moltes ganes que la Guia Michelin aterrés a la capital catalana, perquè és un destí gastronòmic".

Finalment, el president del Comitè Executiu de Turisme, Eduard Torres, ha intervingut assegurant que "és un dia molt bonic i especial. Barcelona està celebrant molts esdeveniments amb projecció internacional a la ciutat, de tots els àmbits. Vull agrair al gremi de restauració, perquè gràcies a ells, la gastronomia mitjana de la ciutat és sensacional". Torres ha conclòs dient que "hem d'associar-nos als valors de creativitat, talent i innovació. A més, un esdeveniment d'aquesta envergadura ajuda a tenir un relat, i avui en recollim els fruits. Finalment, això permetrà conscienciar a favor de la sostenibilitat i la cadena de producció i fomentar els productes de km 0 i l'esforç de l'artesania agrícola.

Més d'una dècada després

El luxós esdeveniment gastronòmic que se celebrà d'aquí a vuit mesos significarà la segona vegada que el certamen es presenti a Barcelona. La primera vegada va ser el 2011, quan cap nou restaurant espanyol es va incorporar al cim d'establiments amb tres estrelles a la Guia Michelin 2012 d'Espanya i Portugal.