Després d'una setmana intensa, toca aprofitar el cap de setmana per descansar, gaudir d'una estona amb la família i els amics o sortir a descobrir els millors racons de Catalunya. Per fer-ho et proposem algunes de les millors fires gastronòmiques que se celebren arreu del territori durant aquests dies. Espais plens de tradició, bon menjar i bon beure que val la pena descobrir.
Meat & Fire - Barcelona
Com si es tractés d'un festival de música, el Meat & Fire presenta un cartell amb tots els cuiners que participaran en l'edició d'enguany de la festa de les graelles més gran del país. Meat & Fire és un festival de Barcelona que fusiona la màgia de la graella amb el respecte per la natura, posant en valor la connexió entre productores i productors, xefs i la ciutadania. Enguany hi haurà reconeguts xefs nacionals i internacionals, com Genevieve Taylor, experta en cuina al foc i barbacoa des de Londres; Hideki Matsuhisa, que fusiona amb mestratge les seves arrels japoneses amb els productes del seu entorn; Davide Piga, que porta des d'Itàlia els sabors de la tradició; i Juan Sahuquillo i Javier Sanz, des d'Albacete, el talent i la visió del qual de la cuina manxega els han situat en l'avantguarda gastronòmica. Tot això, acompanyat d'altres participants de gran nivell.
📍 Moll de Fusta (Barcelona)
📅 13 - 15 de juny
Street Food Summer - Llançà
Torna una nova edició del Street Food Summer al Port de Llançà. En aquesta nova edició hi participen un munt d'establiments oferint tapes acompanyades dels vins de la DO Empordà i la Cervesa de Roses. Un any més, es comptarà amb l'Street Shop on els comerços del municipi oferiran una zona de botiguetes al mateix espai de La Gola. Tot això amb l'objectiu d'oferir una activitat diferent i innovadora per promocionar la gastronomia i el comerç local just al començament de la temporada alta turística.
📍 Llançà (Alt Empordà)
📅 14 de juny
Cuinaigua - Castellar de n'Hug
Els pròxims dies 14 i 15 de juny, Castellar de n’Hug (Berguedà) es convertirà en escenari d’una trobada gastronòmica singular i carregada de significat. El bressol del riu Llobregat celebrarà Cuinagua, dues jornades de cuina en directe que es convertiran en una autèntica festa de la cuina tradicional de muntanya per demostrar que “l’aigua també es menja”. Impulsat per l'Ajuntament de Castellar de n’Hug i l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat i la Càtedra ATL de l’aigua potable, i emmarcat en el projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, aquest esdeveniment pretén promocionar l’aigua de l’aixeta que neix a les conques dels rius catalans com a ingredient vital i essencial de la nostra cuina. Un ingredient sostenible, saludable i de gran qualitat. Com el que prové dels pastors i ramaders de la zona. Perquè, Cuinagua també vol fer valdre els productes del territori i la cuina de la transhumància i dels pastors, una cuina forjada al pas lent dels ramats i elaborada a poc a poc al caliu del foc.
📍 Castellar de n'Hug (Berguedà)
📅 14 - 15 de juny
Tast Tiana - Tiana
El Tast Tiana és la mostra gastronòmica i del vi del poble. Els millors plats dels restauradors locals (i alguns de convidats), els espectaculars dolços que elaboren per l’ocasió les dues pastisseries del poble, els millors vins dels cellers de la DO Alella i una cervesa artesana amb ADN Tianenc. La Plaça de la Vila s’eixampla per oferir una major comoditat a l’hora d’accedir als punts dels restaurants i cellers. S’amplien, també, els espais de degustació amb taules al carrer Lola Anglada, Marquès de Monistrol i la barra a la plaça del coro, que s’afegeixen als jardins de can Baratau, can Riera i el Jardí Lola Anglada. Es mantenen, també, els dos punts de venda de tiquets als carrers Marquès de Monistrol i Lola Anglada per diversificar les cues.
📍 Tiana (Maresme)
📅 13 - 15 de juny
Fira del vi - Gratallops
El denominador comú dels vins de poble de Gratallops són les varietats autòctones amb les quals es creen, bàsicament garnatxes i carinyenes, i les característiques edàfiques de la zona, que no es poden entendre sense considerar la gran influència dels terres de pissarra i les peculiaritats climàtiques del municipi. Fa més de 20 anys, quatre enamorats de la viticultura, emprengueren la revolució del Priorat i el varen col·locar al centre de l’atenció del món del vi.
📍 Gratallops (Priorat)
📅 14 de juny
Temps de Vi - Vilanova i la Geltrú
Temps de Vi a Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf és una fira amb tres eixos principals, promoure els vins elaborats a Catalunya, estendre la Cultura dels Vins i dels Caves juntament amb el patrimoni de Vilanova i la Geltrú, i tres, augmentar la presència de vins de la terra a la carta dels restaurants.
📍 Vilanova i la Geltrú (Garraf)
📅 Fins al 15 de juny