Aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona edició del Pizzas Fest al Poble Espanyol. Durant els dies 19, 20 i 21 d'abril, visitants d'arreu del territori han pogut tastar desenes de pizzes i gaudir del festival de pizza més gran de l'estat sense moure's de Barcelona. El recinte barceloní ha acollit aquest certamen gastronòmic amb entrada gratuïta en el qual s'hi han aplegat els millors mestres pizzers de la ciutat. D'aquesta manera, el restaurant Madre Lievito ha obtingut el premi a la millor pizza del Barcelonès, per part del jurat, així com el restaurant Mama ha guanyat entre els vots del públic.

🍕Com fer una massa de pizza perfecta? Els trucs d'Ada Parellada que són infal·libles
 

Les millors pizzes del Barcelonès

La pizzeria Madre Lievito compta amb quatre locals a Barcelona. D'aquest local en destaca un servei juvenil i efectiu, i pizzes a l'estil napolità ben fornejades i fermentades, així com un interiorisme i ambient que sembla tret d'una escena de comèdia de DeFilippo que del Nàpols modern. La pizza que elaboren està feta amb llevat mare i cuita durant tan sols 90 segons al forn de pedra, cremant fusta mediterrània a 500 °C. Als restaurants Madre Lievito serveixen cuina napolitana tradicional, preparada per les sàvies mans dels mestres artesans. Concretament, el jurat del festival ha seleccionat una pizza elaborada amb mozzarella fumada i carn de vedella i batejada amb el nom de Genovesa.

Per la seva banda, el públic ha discrepat del jurat i ha votat per la pizza elaborada amb formatge de burrata i tòfona. Anar al restaurant Mama és sinònim de viatjar a Nàpols per només 10 euros. Aquest establiment ubicat a l'avinguda Paral·lel, 174, no és cap nova aparició estel·lar a la ciutat, sinó que representa la consolidació italiana i el reconeixement a l'originalitat i essència, després de set anys servint pizzes napolitanes autèntiques. Fora el tomàquet, fora el vessant clàssic, per innovar i buscar més enllà del que tothom coneix, i tastar el gust i l'aroma italià més napolità.

Crítiques a l'organització

Aquesta segona edició del Pizzas Fest ha vist incrementada la presència de pizzeries i de públic, s’hi han exposat 32 tipus de pizzes elaborades per 16 restaurants de Barcelona i de l’àrea metropolitana, la qual cosa s'ha traslladat en una allau de crítiques per les llargues cues que es formaven a les diferents paradetes per tastar pizza. Molts usuaris s'han queixat a les xarxes socials, batejant aquest esdeveniment com el 'Cola Fest', en una evident referència a les dues hores d'espera que moltes persones han hagut de fer per tastar una porció de pizza. "Terrible organització", "només teníem ganes de marxar", "m'ha encantat el Cola Fest, ja he votat per la meva cua preferida", són només algunes de les protestes airejades dels usuaris a Instagram.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!