A Barcelona hi ha restaurants de tota mena. Locals clàssics de tota la vida, però també restaurants d'alta cuina considerats, alguns, com els millors del món. És el cas del Disfrutar, que va guanyar el premi a Millor Restaurant del Món l'any 2024. Però per a algunes estrelles, com Rosalia, l'alta cuina no és la millor opció. A la cantant catalana de Sant Esteve Sesrovires li agrada un altre tipus de cuina més convencional, però igualment deliciosa.

Els bars preferits de Rosalia

La cuina tradicional mai falla. Sigui catalana, del País Basc o italiana, la cuina que s'ha fet sempre triomfa a tot arreu. Per què si una recepta funciona, per què canviar-la? A qui no li agrada un bon fricandó, uns pintxos de truita o un bon plat d'espaguetis a la carbonara. A partir d'aquesta base sempre es pot innovar i reinventar, reinterpretar, readaptar i refer de mil-i-una maneres la cuina que cadascú vulgui. Però les coses clares, bones i senzilles són les que acaben triomfant sempre. I si hi ha una cantant catalana que té clar que aquesta cuina és la millor és Rosalia.

Per a la majoria de barcelonins i visitants, el bar Marsella està íntimament lligat al licor de l’absenta. Encara avui és possible demanar aquesta beguda de sabor lleugerament semblant a l’anís però d’altíssima graduació

La cantant de Sant Esteve Sesrovires té dos bars de Barcelona com a establiments predilectes. D'una banda, el Bar Marsella, un dels més mítics de la ciutat. El Marsella està associat a Hemingway, potser perquè és el personatge cèlebre que més va freqüentar el local, però per aquí també s’hi deixaven caure artistes com Dalí, Picasso o Gaudí. Per a la majoria de barcelonins i visitants, el bar Marsella està íntimament lligat al licor de l’absenta. Encara avui és possible demanar aquesta beguda de sabor lleugerament semblant a l’anís però d’altíssima graduació. La beguda es va fer especialment popular en el París de finals del segle XIX entre els artistes: sembla que ajudava la inspiració a fer-se present. Per beure-la, cal seguir tot un ritual: se serveix amb una ampolla d’aigua, un terròs de sucre i una forquilla. Només els més agosarats sabran per què.

Interior del bar Marsella de Barcelona. / Foto:  Pickapictour

D'altra banda, el Bar el Pollo és l'altre establiment predilecte de Rosalia. En aquest cas es tracta d'un local de cuina basca amb influències de la península Ibèrica. Pintxos, però també truites, mariscs, carn i plats tradicionals de la cuina catalana, com el capipota, són algunes de les joies que ofereix el Bar el Pollo. A més, el restaurant també té una àmplia oferta de vins per acompanyar els plats. Treballen amb una carta de temporada que van canviant al llarg de l'any per respectar el producte de cada moment, però també per sorprendre els clients habituals que frisen per gaudir de les delicioses propostes que preparen periòdicament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!