El pastís de formatge és un dels dolços que estan més de moda. Són molts els restaurants que l'ofereixen a les seves cartes de postres, sovint acompanyats d'una melmelada de maduixes o gerds i una base de galeta. Molts d'aquests pastissos són congelats o prefabricats i no tenen el sabor autèntic. Però hi ha obradors, com el de Jon Cake, que fan uns pastissos de formatge de primera divisió. Un obrador que celebra 4 anys el peu del canó amb un esdeveniment d'allò més especial.

Pastissos de formatge únics

El dimecres 21 de maig es compleixen 4 anys de l'obertura de Jon Cake al carrer Assaonadors, 29, al barri del Born. Va ser aleshores quan Jon García, pastisser i propietari de Jon Cake, va decidir apostar per la revolució del pastís de formatge. Volia fer el millor pastís possible, fent servir la millor matèria primera i oferint una visió polièdrica del món artesanal del formatge. Durant aquests 4 anys, Jon García i el seu equip han elaborat prop de 500 referències amb formatges nacionals i internacionals, amb l'objectiu de "fer pedagogia de la gran tasca que duen a terme els productors artesanals i donar visibilitat a aquesta feina".

Jon Cake ofereix a Barcelona 500 peces de brioixeria a 1 € a tothom qui s'acosti a celebrar els 4 anys d'aniversari. Des de les 17 h fins a l'hora de tancar, a les 20 h

I per celebrar aquestes xifres, Jon Cake ofereix a Barcelona 500 peces de brioixeria a 1 € a tothom qui s'acosti a celebrar els 4 anys d'aniversari. Des de les 17 h fins a l'hora de tancar, a les 20 h, la botiga oferirà aquest esdeveniment especial d'edició limitada. "Barcelona i la seva ciutadania han acollit amb tant d'amor el projecte de Jon Cake que per a mi és important tornar aquesta confiança amb el millor que sabem fer: productes de qualitat i artesans".

Un projecte visionari

El boom dels pastissos de formatge d'estil basc que va acompanyar la creació del projecte Jon Cake a finals del 2020, lluny de ser una moda passatgera, és una tendència que ha arrelat amb força en els gustos del consumidor. Jon García no només ha ofert a Barcelona una recepta pròpia que broda la recepta del pastís de formatge, sinó que l'ha portat més enllà, innovant amb l'ús de diversos formatges artesanals i fent barreges que, més enllà de l'impacte, són delicioses. Exemples d'això són el pastís de formatge d'Appenzeller AOP, de cabrales o de Taleggio AOP, amb els quals García demostra que el formatge és l'essència del pastís, com una tela en blanc on conèixer les propietats de cada formatge permetrà que el resultat sigui un pastís saborós, aromàtic i equilibrat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!