La primera edició de la Lliga del Porc i la Forquilla ja té guanyador. Es tracta del restaurant l'Andreuenc de Barcelona, que ha seduït el jurat amb un plat de mar i muntanya de botifarra del perol feta a casa, mongetes del ganxet i sípia bruta. La final s'ha celebrat aquest diumenge a Lleida, en el marc de la Fira de Sant Miquel (Fira MOS), amb més de 250 persones de públic i 12 restaurants finalistes. El jurat, format per diversos professionals del sector, entre els quals el col·laborador de La Gourmeteria Jonathan Nuevo, de Esmorzarsdeforquilla.cat, ha escollit la proposta de l'Andreuenc com la vencedora d'una primera edició del concurs que ha estat tot un èxit.
Final de nivell
La final de la Lliga del Porc i la Forquilla, el concurs català que busca el millor plat d'esmorzar del país, ha proclamat el restaurant l'Andreuenc com a vencedor. Durant el mes de setembre s'han disputat quatre semifinals de les quals n'han sortit 12 restaurants, tres per província. Els restaurants finalistes i els plats que han presentat han estat els següents:
Lleida:
- Isidre Codina, Bar Lídia (Lleida): Carpaccio de Peus de Porc
- Jaume Marimón, Hostal Jaumet (Torà): Ofegat de la Segarra
- Gal·la Pipó, CaLagneta Art i Vi (Cervera): Bikini de galta de porc a la xocolata a la pedra d'Agramunt, reducció de Pedro Ximenes i formatge Comté de trenta-sis mesos de curació
Tarragona:
- Elena Moratí, Bar Cooperativa Elena (Catllar): Desossat de peus de porc amb botifarra negra
- José María Pérez Sierra, Cal Mellado (Constantí): Popietes de col farcides de potes de porc, sobrassada i bolets amb salsa de mel i mostassa
- Rosa Maria Barberà i Àngel Recasens Barberà, Fonda Montserrat (Cambrils): Peus de porc amb caragols i rovellons
Barcelona:
- Abel Moreno, La Tasqueta de Cal Miguelín (Pla de Penedès): Bullit a la caldera
- Ignasi Camps, Ca l’Ignasi (Cantonigròs): Peus de porc desossats farcits d’enciam brut i bolets
- Juli Alcoriza, L’Andreuenc (Barcelona): Mar i muntanya de botifarra del perol feta a casa, mongetes del ganxet i sípia bruta
Girona:
- Josep Lluís Pérez, La Vall (Camprodon): Peus de porc amb prunes
- Jordi Mascort, Can Mascort (Quart): Mandonguilles amb rossinyols
- Carles Marsal, Can Cassoles de Sempre (Llagostera): La Coca LALALA. La botifarra. La costella. La "panxeta". Rostit tradicional
La final, com era d'esperar, ha estat l'esdeveniment més multitudinari de tota la Lliga. Organitzada per Rafa Gimena, de Como Pomona, i amb el suport del Grup de Sanejament Porcí, la Lliga del Porc i la Forquilla ha demostrat el gran nivell dels diferents restauradors del país. A més, el públic assistent a la final ha pogut gaudir d’un esmorzar de forquilla, a càrrec de Josep Vila de Mister Plat, a base d’amanida, cassola de porc (costella, llonganissa, cansalada…) i caragols, pa, aigua i vi. Un esmorzar que també ha inclòs el Tastet Solidari de Caragols servit per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol després de la final d’esmorzars.