El brownie és un pastís de xocolata que es troba a mig camí entre un pa de pessic i un crumble. Un dolç, cremós i cruixent alhora, que es caracteritza per la seva forma plana i la seva textura esponjosa. Malgrat ser un pastís, el brownie és una recepta que no s'infla al forn perquè es prepara sense llevat. Avui, dia mundial del brownie, et descobrim com preparar-lo a casa d'una manera molt més ràpida i senzilla del que et puguis imaginar.

Un pastís nord-americà

El brownie és originari dels Estats Units, país que solem associar a una gastronomia de baixa qualitat, però que també amaga sorpreses com la d'aquest pastís pla. Un dolç de xocolata que es va elaborar per primer cop a Boston al segle XIX, però que va ser fruit d'un accident. Un pastisser anònim volia fer un pastís normal i corrent, amb xocolata, nous i llevat, però quan va obrir el forn per retirar l'elaboració, es va adonar que alguna cosa no havia anat del tot bé. El pastís era molt pla, no havia crescut ni s'havia inflat. Amb prou feines feia dos o tres dits d'alçada. Tanmateix, el va tastar, i es va adonar que, malgrat que la forma no era l'habitual, el sabor i la textura eren d'allò més bons. L'èxit de la troballa va ser tal que va decidir oferir-lo a la botiga. I com que va triomfar, la recepta es va estendre arreu del país fins a internacionalitzar-se i convertir-se en unes postres imprescindibles en la majoria de cartes dels restaurants de casa nostra.

🎂 Recepta de brownie
 

Avui, dia mundial del brownie, et descobrim com preparar-lo a casa d'una manera molt més ràpida i senzilla del que et puguis imaginar

De nous, de panses i de mil sabors

La recepta original del brownie es fa amb nous, un fruit sec amb molt de sabor que aporta textura i cruixent a la recepta. Però la del brownie és una recepta senzilla i versàtil que permet elaboracions amb diversos fruits secs, o fins i tot amb altres ingredients diferents com les panses.

Per a preparar un bon brownie, el primer que cal és desfer un tou de xocolata negra i de mantega en un recipient al bany maria. En un bol a banda, barregeu farina i cacau en pols fins a aconseguir una mescla uniforme. Piqueu les nous a trossets petits i barregeu el sucre amb la xocolata i la mantega desfetes. Integreu un ou a la barreja de xocolata, amb cura i a poc a poc, i després n'introduïu un altre. És important fer-ne primer un i després l'altre perquè la tasca sigui més senzilla. Seguidament, hi afegiu les nous, la mescla de cacau i farina i ho integreu tot fins que us quedi una pasta uniforme. Ho emmotlleu - amb un paper de forn per evitar que s'enganxi al fons del recipient - i ho deixeu 15 minuts al forn a 200 graus. Ho retireu, deixeu que reposi una estona, i a gaudir-lo!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!