Poques receptes he hagut de repetir tantes vegades com aquesta abans de publicar-la. I és que he fet unes quantes proves abans de decidir-me per una recepta o altra. Si us hi poseu, trobareu que hi ha moltes receptes diferents, i en certa manera, és comprensible. Cadascú l'adapta al seu gust. Aquesta que us proposo avui, considero, té un punt d'equilibri just entre el que seria un pa de pessic i un crumble. És a dir, per a mi, un brownie ha de ser cruixentment tou o tovament cruixent.

Sembla una incoherència el que dic, oi? El que he buscat és trobar aquell punt d'untuositat que omple el paladar de xocolata intens. En qualsevol cas, per a gustos colors, què diuen, però permeteu-me recomanar-vos aquest brownie. Espero que us agradi.

Ingredients

140 g farina fluixa

140 g mantega

2 ous

200 g cobertura de xocolata negra

50 g de cacau en pols

75 g de trossos de nous

150 g de sucre morè

5 g de sal

sucre llustre per decorar

 

Variants:

S'hi poden afegir panses

Poden cobrir-lo amb sucre llustre

Es pot acompanyar de xocolata desfeta, crema, nata, fruites, etc..

Preparació
1.
brownie pas1

Prepareu tots els ingredients. Que no falti de res! Jeje.

2.
brownie pas2

Poseu la cobertura a desfer al bany maria.

3.
brownie pas4

Afegiu-la al cassó de la cobertura.

4.
brownie pas5

Deixeu que es desfacin a poc a poc.

5.
brownie pas6

D'altra banda, peseu la farina.

6.
brownie pas7

I el cacau en pols.

7.
brownie pas8

Els podeu barrejar.

8.
brownie pas9

En un cassó a part, peseu-hi el sucre.

9.
brownie pas10

Molt bé.

10.
brownie pas11

Peseu les nous pelades.

11.
brownie pas12

I talleu-les a trossos.

12.
brownie pas13

Vigileu la cobertura amb la maneta i remeneu-la de tant en tant per desfer els grumolls.

13.
brownie pas14

Un cop desfeta la barreja de cobertura i mantega, barregeu-ho amb el sucre.

14.
brownie pas15

Feu servir una llengua per escurar-ho bé.

15.
brownie pas16

I ho barregeu.

16.
brownie pas17

Seguidament, incorporeu-hi un ou.

17.
brownie pas18

Remeneu-ho i integreu bé aquest ou.

18.
brownie pas19

Un cop fet, repetiu el mateix amb el següent ou.

19.
brownie pas20

Poseu-hi la sal.

20.
brownie pas21

Afegiu-hi les nous.

21.
brownie pas22

Torneu a remenar.

22.
brownie pas23

I finalment, aboqueu-hi la farina amb el cacau.

23.
brownie pas24

Integreu bé tots els ingredients. Notareu que es transforma en una pasta dura.

24.
brownie pas25

Tenint la massa preparada, busqueu un motlle de forn de perfil baix. Retalleu paper de forn i...

25.
brownie pas26

... folreu el motlle. En realitat, això no es fa per evitar que s'enganxi. Es fa per què queda més bonic a l'hora de presentar el brownie a taula. Queda com més rústic.

26.
brownie pas27

Escudelleu la massa dins el motlle i repartiu-la bé. A causa de la densitat d'aquesta massa, també haureu d'aplicar una certa pressió, per evitar que quedin espais buits.

27.
brownie pas28

És una massa amb força greix, el que us permetrà fer servir les mans per distribuir-la bé.

28.
brownie pas29

I veureu com no s'enganxa a les mans.

29.
brownie pas30

Si cal, retalleu el paper sobrant.

30.
brownie pas31

I ja només us quedarà enfornar el brownie a uns 200 graus durant uns 15 minuts.

31.
brownie pas32

I aquí teniu el resultat.

32.
brownie pas33

És important respectar l'alçada d'un brownie.

33.
brownie pas34

Talleu-lo en porcions individuals i serviu-lo com més us agradi. El podeu cobrir amb sucre llustre.

34.
brownie pas35

Jo he acompanyat el brownie d'una maduixa ben madura.

35.
brownie pas36

Una mica de menta per aromatitzar el plat i prou. Però podeu decorar aquestes postres amb xocolata, nata, crema, etc.

36.
brownie pas37

Bon profit!

37.