Una bona taula de convidats no lluu sense uns aperitius rics i vistosos. Tanmateix, de vegades tenim sopars o dinars improvitsats d'última hores en què no hem tingut temps de preparar aquests aperitius que tant temps creiem que ens ocupen. És per això que us portem una sèrie d'aperitius ràpids perquè aquests convidats d'última hora es quedin amb la boca oberta. Comencem?

Aperitius saludables i fàcils de fer

Ous farcits, un aperitiu que mai no falla

Els clàssics ous farcits són una altra proposta gastronòmica molt interessant a tenir en compte a l'hora de preparar aperitius fàcils. Tan senzills i barats, que l'únic que has de fer és bullir els ous, tallar-los per la meitat i omplir-los amb els rovells barrejats amb maionesa, julivert i tonyina. I si prefereixes un altre ingredient per substituir la tonyina per un altre ingredient que t'agradi més.

Ous Farcits
Ous Farcits / Font: Unsplash

Broquetes vegetals, especial vegans i vegetarians

Per als vegetarians i vegans, res millor que unes sanes i delicioses broquetes de verdures. Tomàquets cherry, olives, cogombre, pastanagues, pebrots verds i qualsevol altre ingredient més que se t'ocorri, a més de salses lliures de productes d'origen animal, com la salsa de soja. Tota una menja! Sens dubte, un aperitiu fàcil per a les ocasions especials, molt barat i decoratiu amb el que sorprendràs els teus convidats sense haver de gastar molts diners. I el millor de tot és que pots personalitzar les teves broquetes com vulguis i afegir els ingredients que més t'agradin a tu, o als teus convidats.

I si vols donar un toc de sabor extra a les broquetes, un petit truc: salteja les verdures amb curri o altres espècies que siguin del teu grat.

Broquetes Vegetals
Broquetes Vegetals / Font: Unsplash

Vol-au-vents, fàcils i ràpids de fer

També pots comprar motllos de pasta de full ja preparats, que venen a qualsevol supermercat de la teva ciutat, i omplir-los amb els ingredients que vulguis. Per exemple? Unes barates i nutritives verdures cuinades al forn, un senzill sofregit de pollastre, gambes cuinades a la planxa... I si vols consultar receptes completes amb passos senzills, trobaràs una infinitat.

Canapès a base de sandvitxos

Els sandvitxos són un altre clàssic dels entremesos i aperitius fàcils per als nostres dinars i sopars. Podem preparar-los amb multitud d'ingredients, en funció del nostre pressupost. Són aperitius senzills i ràpids, i agraden a tothom. Per fer-los, simplement hem d'escollir les cremes d'untar que volem servir, cobrir diverses llesques de pa de motllo, tallar-les a quadrats o triangles, i decorar-les amb embotit, fruita seca, de color d'oliva..., el que més ens agradi!

A més de resultar un aperitiu fàcil i barat, és ideal per deixar volar la nostra imaginació i decorar la nostra taula amb plats acolorits i cridaners.