Us volem ensenyar a com fer el pa d'all a casa, perfecte per acompanyar amb una mica d'oli i gaudir de la tradicional recepta amb un toc diferent. És un tipus de pa ideal per als amants de l'all, i que podràs acompanyar amb els teus toppings favorits. Per cert, amants de l'all, la primera vegada que prepareu aquesta recepta de pa d'all us aconsellem no passar-vos amb l'all, seguiu les quantitats de la recepta per començar i si us sembla suau afegiu més la pròxima vegada. Així queda molt bo així que només et queda animar-te.

És un tipus de pa ideal per als amants de l'all, i que podràs acompanyar amb els teus toppings favorits

Pa d'All
Pa d'All / Font: Unsplash

Ingredients per fer pa d'all:

  • 1 baguet o una barra de pa fina d'uns 22 cm (o uns 125 grams)
  • 30 grams de mantega sense sal (també pots utilitzar mantega amb sal)
  • 3 branquillons de julivert fresc
  • 1 gra d'all

Elaboració pas a pas:

1 - Per fer pa d'all és necessari que la mantega estigui a temperatura ambient durant una mitja hora. Així que treu els 30 grams de mantega del frigorífic i deixa que s'estovi una mica.

2 - Quan la mantega és una mica tova podrem començar. Posa en una trituradora el julivert i el gra d'all pelat, tallat a la meitat i sense el centre. Pica fins que quedi tot bé fi. Ara afegeix la mantega i torna a picar. Es barrejarà tot aconseguint una mantega aromatitzada amb julivert i all.

3 - Ara agafem la nostra baguet. Com hem dit al principi podem utilitzar una de ja enfornada o un pa precuit.

Pa All Enfornat
Pa All Enfornat / Font: Unsplash

4 - Sigui quina sigui la teva elecció els passos a seguir a continuació són els mateixos. Talla el pa en diagonal sense arribar fins al fons del tot (perquè no es trenqui). Deixa uns dos dits de separació entre tall i tall. Després subjecta amb una mà el pa i amb els dits separa una mica cada tall. Amb l'altra mà agafa un ganivet i ves omplint el tall del pa amb la mantega d'all i julivert.

5 - Ara tenim el pa d'all preparat per enfornar. Però depenent de si el pa que utilitzes està ja enfornat o no haurem de fer coses diferents. Si el pa està enfornat: hauràs d'embolicar-lo en paper d'alumini perquè no es cremi en posar-lo al forn. Després el posarem al forn a 200ºc durant 7 minuts. Si el pa està precuit: el posarem directament al forn a 200ºc durant 10 o 12 minuts fins que estigui ben daurat.