En dates assenyalades, com la revetlla de Sant Joan i el 24 de juny, acostuma a haver-hi gent a tot arreu, aglomerant espais i massificant-se cada cop tot més. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et volem proposar alternatives a la gentada i, de retruc, al soroll dels petards. 

Mercat del préssec d'Ordal a Subirats

Arrenca una nova edició del Mercat del Préssec d'Ordal, un mercat singular on es pot comprar directament préssecs acabats de collir pels mateixos pagesos de Subirats que els venen. Les parades de venda de préssec es complementen amb parades d'artesans agroalimentaris del municipi i la venda de vi i escumosos dels cellers de Subirats participants. El mercat està dirigit als diferents tipus de públic: familiar, cultural, amants del vi i la gastronomia, i donar a conèixer els atractius del municipi i l'àmplia oferta de productors i elaboradors.

El préssec d'Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari i argilós de Subirats, i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat, i molt difícils de trobar en altres presseguers. Durant la temporada gastronòmica del préssec d'Ordal els restaurants locals ofereixen plats cuinats que tenen com a ingredient aquesta fruita dolça de qualitat. Es tracta d'un cultiu de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que tingui unes qualitats molt difícils de trobar en altres presseguers.

L'experiència de visitar el mercat es complementa amb l'oferta turística i gastronòmica del municipi que inclou activitats en els cellers amb una gran oferta d'activitats relacionades amb el món del vi i el cava, una oferta de wine bars i terrasses entre vinyes per gaudir del bon temps, passejades en família per camps de vinyes i presseguers, rutes en bicicleta elèctrica que permet conèixer el paisatge i patrimoni. No t'ho perdis!

📆 24 de juny

La Fira de Sant Joan i xollada d'ovelles amb tisora a Sort

La Fira de Sant Joan i xollada d'ovelles amb tisora de Sort, es tracta d'una fireta de productes artesans i agroalimentaris i l'exhibició de l'antic ofici del xollador. La xollada d'ovelles amb tisora i màquina té lloc el dia de Sant Joan, al parc del Riuet i és una manera de donar a conèixer aquest antic ofici apropant-lo a la gent. La demostració és amenitzada per música tradicional mitjançant bandes o cantaires locals. La xollada d'ovelles junt amb la fira de productes artesans i altres activitats complementàries fan de la diada de Sant Joan un dia ben atractiu per a tots els públics. T'ho perdràs?

📆 24 de juny

Jornades Gastronòmiques del Musclo del Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre no només brinda paisatges naturals incomparables, sinó que també proveeix de productes de la terra i del mar absolutament deliciosos, com ara els musclos. De textura fina i consistent, el seu sabor marí trasllada qualsevol directament a les badies del Fangar i dels Alfacs, que és on es cultiven. En aquests dos espais privilegiats del parc natural del Delta de l'Ebre, la combinació d’aigua dolça i salada reuneix les condicions òptimes per ser zones riques en nutrients, perfectes per a la criança de mol·luscs. El resultat és un musclo ric en sals minerals, greixos saludables i proteïnes. Pel que fa a la seva estacionalitat, l’escalfament global ha alterat l’inici de la seva recol·lecció, havent d’avançar-la a l’abril.

Al vapor, en salsa, en arrossos… Són moltes les receptes que trobaràs a les Jornades Gastronòmiques del Musclo del Delta de l’Ebre per assaborir aquest producte de proximitat, de temporada i d’excel·lent qualitat.

📆 Del 9 de juny al 9 de juliol