L'element fonamental d'una bona hamburguesa és la carn, que al costat d'una combinació d'ingredients selectes, fan que aquest plat entri en les llistes de menjada gurmet i sigui un dels plats favorits de moltes persones per tot el món.

Què porta una hamburguesa completa?

L'hamburguesa completa, a més de portar pa, carn d'hamburguesa, formatge, tomàquet, enciam, ceba, maionesa i kétchup, també porta bacó i ou ferrat. Com ja estaràs pensant, no és el plat més saludable del món. És per això que et volem proposar algunes alternatives perquè gaudeixis d'una bona carn (sí, cal comprar-la de qualitat) acompanyada d'aliments que li potenciaran el sabor d'una forma més saludable.

L'hamburguesa completa clàssica no és el plat més saludable del món

1 - Hamburguesa amb boletus i resquills de parmesà

La primera proposta per triomfar deixa de banda la clàssica combinació d'enciam, tomàquet i ceba. En aquesta hamburguesa destaquen els boletus, un dels bolets més cotitzats en cuina i amb un sabor més característic.

Aquesta recepta és senzilla alhora que saborosa.

Ingredients

  • Hamburguesa
  • Pa d'hamburguesa
  • 100 grams de bolets boletus
  • 100 grams de xampinyons
  • Resquills de formatge parmesà
  • AOVE
  • Sal
boletus
Boletus / Font: Unsplash

Elaboració

En primer lloc, rentem els xampinyons i els bolets per trossejar-los. Per cuinar aquests bolets, posem a escalfar una paella amb una mica d'oli d'oliva i els deixem coure durant 10 minuts.

Una vegada tenim la guarnició que acompanyarà a la nostra hamburguesa, és el moment de cuinar la carn, per a això tornem a posar una mica d'oli a la paella i li donem el punt de cocció desitjat.

Només queda servir l'hamburguesa; i per a això, posem la carn a sobre del pa inferior, afegim els bolets i els xampinyons al costat dels resquills de parmesà, tanquem amb el pa superior i a degustar.

2 - Hamburguesa de gorgonzola, nous, tomàquet i canonges

Una recepta d'hamburguesa que no deixarà indiferent a ningú. Voleu saber com preparar-la?

Ingredients

  • Hamburguesa
  • Pa d'hamburguesa
  • Canonges
  • Un grapat de nous
  • Dues rodanxes de tomàquet
  • Formatge gorgonzola
  • AOVE
  • Sal

Elaboració

Cuinem la carn al gust en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Una vegada la carn estigui feta, agafem el pa inferior de l'hamburguesa i passem al seu muntatge. Per a això, posem primer els canonges, a continuació el tomàquet, seguidament la carn, el formatge gorgonzola una mica fos i finalment les nous.

Hamburguesa
Hamburguesa / Font: Unsplash

3 - Hamburguesa Ibèrica: pernil ibèric i formatge curat

Aquesta recepta d'hamburguesa està composta per dos dels ingredients més tradicionals de la gastronomia espanyola: el pernil ibèric i el formatge curat.

Per crear l'hamburguesa final amb aquesta combinació deliciosa d'ingredients, els passos a seguir són:

Ingredients

  • Hamburguesa
  • Pa d'hamburguesa
  • Talls de pernil ibèric
  • Formatge curat al gust
  • AOVE
  • Sal

Elaboració

Cuinem la carn en una paella amb una mica d'oli d'oliva, donant-li el punt de cocció que més ens agradi. Seguidament passem a muntar la nostra hamburguesa, col·locant la carn a la part inferior del pa, afegim els talls de pernil ibèric (que podem passar per la paella prèviament) i a continuació, el formatge curat.