El que mengem cada dia afecta, no només la nostra salut física, sinó també a les nostres funcions cognitives. Perquè el nostre cervell i la resta del nostre organisme funcioni correctament necessitem mantenir una dieta variada i equilibrada. En aquest sentit, podem incorporar certs aliments que ens ajudaran a millorar la memòria i la concentració i a prevenir a llarg termini determinades malalties neurodegeneratives. Saps quins aliments poden ser els millors aliats per a la teva memòria? Si encara no, no et preocupis, nosaltres et presentem 6 dels indispensables per cuidar la teva memòria i el teu cervell en línies generals.

Aliments per cuidar la memòria

Peix blau

Probablement, la teva mare t'hagi recordat des de petit la importància de menjar peix, sobretot per millorar la memòria. Això es deu que aquest tipus de peix és una gran font de fòsfor, imprescindible per al funcionament de les membranes neuronals. A més, la seva aportació en Omega 3 és important per frenar el deteriorament cognitiu. S'ha demostrat que, consumint peix blau almenys dues vegades per setmana, la memòria i l'aprenentatge milloren.

Alvocat

Aquest aliment no només funciona bé a les teves fotos d'Instagram. La seva gran aportació en luteïna i les seves funcions antioxidants, protegeix el cervell de l'estrès oxidatiu. A partir d'ara, sabràs que cada vegada que menges una deliciosa torrada d'alvocat estàs protegint el teu cervell i millorant la teva memòria.

Fruits secs

Aquest snack, perfecte per a mig matí, no només serveix per sadollar la teva gana ràpidament. Són una font enorme d'Omega 3 i de fòsfor, a més de vitamina E i B: tot un mix que millora el reg sanguini al cervell. Amb un grapat al dia, a més, protegiràs el teu cervell dels radicals lliures.

Fruita Seca
Fruits Secs / Font: Unsplash

El que mengem cada dia afecta no només la nostra salut física, sinó també les nostres funcions cognitives

Pomes

La fruita en general té un gran efecte antioxidant que la memòria agraeix. En concret, les pomes contenen quercetina, un potent antioxidant que protegeix el cervell. Si prens sucs de fruites, a més de gaudir d'una saborosa beguda, milloraràs la salut del teu cap.

Aigua

La hidratació és clau al cervell. Per això, mantenir-se hidratats i beure prou aigua al llarg del dia és indispensable per a la memòria. I és que de vegades cuidar-se és tan fàcil com beure un vas d'aigua.

Bròcoli

Les verdures verdes com el bròquil contenen grans quantitats de vitamines A i B que ajuden que la memòria funcioni correctament. Un bròquil saltejat es converteix en un sopar sa i que a més cuida el teu cervell. Així de fàcil!

Brócoli
Bròquil / Font: Unsplash

Aliments deliciosos i saludables que són ben fàcils d'incorporar a la teva dieta diària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!