Un estudi de la British Medical Journal (BMJ), una de les revistes científiques de més renom del món, publica un estudi que demostra que l'arròs blanc pot arribar a ser nociu pel pàncrees. L'arròs blanc és un dels aliments més consumits a tot el món i representa la base de moltes receptes i preparacions, tant a casa nostra com en moltes gastronomies d'arreu.

Un aliment, perillós?

L'arròs blanc és un aliment bàsic indispensable per a la subsistència de molta gent. Un aliment, però, que amaga unes conseqüències negatives que fins fa poc es desconeixien. Segons un estudi publicat a la British Medical Journal, l'arròs blanc pot arribar a ser nociu per al pàncrees i pot augmentar el risc de desenvolupar una diabetis tipus 2.

L'estudi conclou que "la ingesta d'arròs blanc s'ha associat a un major risc de diabetis tipus 2, mentre que la ingesta d'arròs marró va associada a un risc menor"

L'estudi conclou que "la ingesta d'arròs blanc s'ha associat a un major risc de diabetis tipus 2, mentre que la ingesta d'arròs marró va associada a un risc menor". Així doncs, l'arròs marró, o integral -el que no està processat i conserva el segó- és més segur de consumir amb relació al risc de desenvolupar diabetis tipus 2. No obstant això, l'arròs blanc no és un aliment perillós. Si bé és cert que implica un major risc de desenvolupar algunes malalties, també té molts beneficis nutricionals indispensables.

Avenços científics

La ciència aplicada a la nutrició ens ha permès, al llarg de la història, descobrir propietats dels aliments que desconeixíem. Ens ha ajudat a conèixer i avaluar millor els riscos que comporta la ingesta de certs aliments i ha fet que siguem més conscients de com elaborar dietes saludables i adaptades a cadascú.

Si bé les recomanacions generals són molt útils per saber cap on orientar la nostra dieta, el millor que podem fer sempre és consultar un professional de la salut i la nutrició per mantenir una dieta adaptada a nosaltres com un guant

No és el mateix l'alimentació que ha de seguir un infant de 8 anys que un adult de 43, perquè tots dos necessiten aportacions calòriques diferents; perquè els seus òrgans poden funcionar diferent i perquè, a més a més, cada circumstància pot ser única. Al·lèrgies, intoleràncies, anèmia... cada persona és un cas, i si bé les recomanacions generals són molt útils per saber cap on orientar la nostra dieta, el millor que podem fer sempre és consultar un professional de la salut i la nutrició per mantenir una dieta adaptada a nosaltres com un guant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!