Quan es tracta de formatges, sovint ens aferrem als nostres favorits de sempre, però el món formatger és una terra d'experimentació i descobriment molt més gran del que sembla. Avui et portem cinc formatges poc coneguts que et sorprendran amb el seu sabor exquisit i la seva versatilitat culinària.

Cinc formatges que no coneixies

Cabrales

Originari de les muntanyes d'Astúries, el Cabrales és un formatge blau amb una textura untuosa i un sabor intens i picant. El seu procés d'elaboració tradicional i la fermentació natural li confereixen un caràcter únic. Perfecte per a amants del formatge amb gustos potents.

La seva característica més distintiva és la capacitat que té per a la cocció directa a la graella sense fondre's, creant una capa cruixent a l'exterior i una textura suau a l'interior

Halloumi

Provinent de Xipre, el Halloumi és un formatge elaborat amb una mescla de llet de cabra, ovella i vaca. La seva característica més distintiva és la capacitat que té per a la cocció directa a la graella sense fondre's, creant una capa cruixent a l'exterior i una textura suau a l'interior. Ideal per a plats on el formatge ha de resistir altes temperatures sense perdre textura.

Manxec Vell

Originari de la regió de La Manxa, el Manxec Vell és un formatge de format circular elaborat amb llet d'ovella. Amb un sabor ric i intens, aquest formatge madurat durant llargs períodes desenvolupa notes terroses i un aroma complex. Acompanya'l amb fruita seca i un bon vi per a una experiència gastronòmica sofisticada.

Pecorino Toscano

Provinent de la regió de la Toscana, a Itàlia, el Pecorino Toscano és un formatge de llet de ovella amb un sabor suau i lleugerament picant. La seva textura compacta i untuosa el converteix en una opció perfecta per a ratllar sobre pasta fresca o per a servir com a taula de formatges amb mel i fruits secs.

Aquestes cinc varietats de formatge ofereixen un ventall de sabors i textures molt ampli per explorar i gaudir al màxim del producte

Maó

Originari de l'illa de Menorca, el Maó és un formatge de llet de vaca amb un sabor suau i lleugerament salat. La seva textura i la seva crosta rogenca ofereixen una experiència de tast única. Aquest formatge és perfecte per a sandvitxos, tapes o simplement tallat en trossos i degustat amb un bon pa.

Aquestes cinc varietats de formatge ofereixen un ventall de sabors i textures molt ampli per explorar i gaudir al màxim del producte. Ja sigui en plats cuinats o tastant-los directament, aquests formatges prometen una experiència gustativa inoblidable que et farà venir ganes de menjar-ne més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!