Les guies nutricionals incorporen els lactis com a part d'una dieta equilibrada i saludable. En la majoria de les ocasions s'especifica que els productes lactis siguin preferentment baixos en greix o desnatats. La raó que és subjacent a aquesta limitació és l'aportació d'àcids grassos saturats (AGS) inherent al consum de greix lacti.

Els lactis són aliments molt complets i equilibrats a causa de la riquesa i varietat dels seus components nutritius. Per això, es consideren un dels pilars de la dieta. A més, diversos estudis han demostrat que el consum de llet i productes lactis pot ajudar a prevenir malalties cròniques molt presents en la població adulta, com les malalties cardiovasculars, primera causa de mort entre la població espanyola.

Lácteos
Lactis / Font: Unsplash

Els lactis són aliments molt complets i equilibrats a causa de la riquesa i varietat dels seus components nutritius

Segons els resultats de diversos estudis clínics, existeixen almenys cinc raons per les quals haurien de complir-se les recomanacions d'ingesta de llet i productes lactis en tots els grups d'edat:

En els últims temps, existeix un corrent en contra de la ingesta de productes lactis en la nostra dieta, especialment mentre més adults som. Si bé és cert que sembla que poden deixar de consumir-se, es fa sota el risc de tenir una manca de vitamines i minerals i sens dubte, no comptarem amb els múltiples beneficis que tenen aquests aliments.

Lácteos 2
Lactis 2 / Font: Unsplash

Per això, volem informar-te avui d'alguns beneficis d'aquests productes i que puguis ser tu qui decideixis si ingerir-los o no i en quina quantitat (nosaltres, sens dubte, estem a favor de la seva ingesta equilibrada):

Protegeixen i enforteixen els ossos

A causa de la gran quantitat de calci que contenen aquest tipus d'aliments, contribueixen a un creixement òptim de l'organisme (especialment en les primeres etapes de la vida com la infantesa i l'adolescència).

Ajuda al control del pes de l'organisme

Tant el calci i la llet com totes les seves variants ajuden en última instància el control dels greixos corporals ajudant a mantenir el pes

Augmenta l'energia

Gràcies a que contenen una bona dosi de carbohidrats com la famosa lactosa.

Contribueixen a augmentar la massa muscular

Els lactis impedeixen la degradació de les proteïnes dels músculs, ajudant així l'enfortiment de la massa muscular.

Disminueixen els problemes cardiovasculars

Una ingesta continuada en el temps de lactis i derivats ajuda una millora substancial del metabolisme dels lípids que entren a l'organisme. Gràcies a això, s'enforteix el sistema immunològic davant altres malalties com a hipertensió arterial i disminueix també el risc de tenir infarts i altres malalties cardiovasculars.

Com sempre, t'aconsellem seguir una dieta variada i equilibrada, on els lactis sense cap mena de dubte tenen el seu espai a qualsevol edat.