Que s'hagi fet tota la vida no vol dir que estigui bé. Això el podem aplicar a multitud d'aspectes del dia a dia, inclòs el menú més típic i clàssic que acostumem a preparar per anar de pícnic. I no importa si parlem d'un dinar a la platja o al camp, els perills als quals ens enfrontem en triar certs productes són reals i alts. I és que els bacteris són com nosaltres, els agrada el bon temps. Aquests organismes responsables de diverses malalties es reprodueixen a un ritme més important a temperatures altes.

Així doncs, una cistella de pícnic es pot convertir en un niu de bacteris al cap de poques hores de sortir de casa. Així, perquè un dinar fora no es converteixi en un malson per a tota la família o grup d'amics, cal prendre algunes precaucions entre les quals entra el fet de descartar aquests aliments.

5 aliments per no portar mai de pícnic

Truita

Sembla que no hi ha pícnic sense truita de patates i que l'única discussió possible és si és amb ceba o sense. Però el cert és que una truita, sobretot poc feta, és el caldo de cultiu perfecte per als bacteris. I això es pot ampliar a totes les preparacions que tinguin ou, un dels aliments més complets i versàtils, però també més perillosos si es conserven malament.

Menjar aliments anar de pícnic / Foto: Pixabay
No s'ha de portar truita de patates de pícnic / Foto: Pixabay

Amanida russa

En part perquè porta ou. Cuit és una mica més estable, però el fet que afegim cru a la maionesa és una bomba quan el deixem uns minuts a temperatura ambient. I aquest fet ocorre amb totes les sales, productes que no toleren bé la calor.

Hamburgueses

Es tracta d'un altre dels productes clàssics per a aquells dies fora de casa i, de nou, estem davant d'una mala idea. Sobretot, quan no estan cuinades per complet. La carn picada és un dels llocs en els quals els bacteris més a gust es troben. I si a això li afegim la calor ambient, podem enfrontar-nos a una intoxicació que ens deixi diversos dies KO o fins i tot ens porti a l'hospital. Els clàssics filets arrebossats ben cuinats i sense ou són una opció moltíssim més segura.

Menjar aliments anar de pícnic / Foto: Pixabay
Les hamburgueses, una mala idea / Foto: Pixabay

Iogurts

Iogurts o qualssevol postres làcties com la crema o un batut obert. Tots aquests productes han de mantenir una correcta cadena de fred per conservar les seves propietats i ser segurs. Una vegada que es trenca aquesta cadena, l'aliment comença a descompondre's. En aquest cas sí que podem veure senyals com que l'envàs s'infla o que hi ha més sèrum del compte.

Pernil York

Qualsevol carn cuinada que estigui fora de la nevera durant més de dues hores pot considerar-se perillosa. I això val per al pernil tipus York o el gall dindi cuit, malgrat que tingui conservants. Per això, a l'hora d'escollir què posar al sandvitx és millor apostar per embotit secs i curats, que suporten millor el fet d'estar fora del fred.

Menjar aliments anar de pícnic / Foto: Pixabay
És millor apostar per embotit secs i curats / Foto: Pixabay

Sí a aquests aliments per a un pícnic

No és tan comú, però hauria de posar-se de moda el fet d'abusar de llaunes en conserva. El mateix per a les amanides que trobem en pots de vidre i que podem amanir just abans de menjar. També els embotits curats i les peces de fruita senceres, sense partir ni pelar. Sempre que es pugui, cal portar-ho tot en neveres portàtils. I no oblidis protector solar!