Comprovat: el cinema fa venir ganes de menjar. Però avui, més que mirar, volem unir-nos. I és que hem volgut indagar una mica en alguns plats que potser et sonaran. El motiu? Han sortit en pel·lícules o sèries populars, i potser gràcies a elles han aconseguit una popularitat més gran.
Ratatouille
Al contrari del que molta gent creu el nom d'aquesta pel·lícula de Disney no fa referència al seu protagonista sinó a un plat tradicional de la Provença francesa. Per a la cinta, el xef Thomas Keller va realitzar la seva versió d'un típic ratatouille, una mica així com una samfaina, i el va tornar més sofisticat, combinat amb el Confit Byaldi de Michel Guérard, que se serveix amb les verdures laminades. Utilitzarem albergínia, carabassó, tomàquets, pebrots, ceba, oli d'oliva, farigola i alfàbrega. Les tallarem a rodanxes, les deixarem reposar perquè deixin anar l'aigua, primer les sofregim una mica i després les posarem al forn uns 20 min. Hi ha qui l'amaneix amb una vinagreta.
Caragols
A Pretty Woman, al personatge de Julia Roberts no li anava gaire bé menjar-los i no són aptes per als paladars més escrupolosos, però també són un dels plats més exquisits de la gastronomia mediterrània (francesa, italiana i espanyola). Parlem dels caragols, els mateixos que van acabar al plat del comensal del costat de Vivian Ward i que pots preparar de les següents forma:
A Pretty Woman, al personatge de Julia Roberts no li anava gaire bé menjar caragols
- Escalfar el forn a 230 °C. Barrejar en un bol mantega, 2 dents d'alls, julivert i pebre al gust.
- Acomodar el caragol a cada closca empenyent amb una cullereta i untar-los amb mantega.
- Rostir durant 10 a 12 minuts al forn i servir immediatament.
El suflé de formatge de 'Sabrina'

Els personatges d'Audrey Hepburn van complir moltes de les nostres fantasies, una d'elles fer classes de cuina a París. Com era molt generosa, ens va ensenyar a fer un suflé de formatge. Necessitem: 1 litre i mig de llet; 4 cullerades de farina; 6 ous; 200 g de formatge ratllat gruyère. Sal, pebre i mantega. Primer farem una beixamel. Després, separem clares i rovells. Llançarem els rovells a la beixamel, i posarem les clares a punt de neu. Barregem i removem. Tot anirà a un motlle amb mantega al forn, a 200 graus uns 20 minuts, fins que pugi. I voilà!
Noodles
Molt abans que els noodles es posessin de moda, ja estaven allà: els teníem en el subconscient gràcies a aquest tros de pel·lícula que és Blade Runner. Amb bolets shiitake són un clàssic: necessitem 150 g de fideus noodles; 15 g de bolets shiitake; 50 g de bledes; 2 grans d'all; 6 cullerades de salsa teriyaki; sal, oli i llavors de sèsam.

Deixarem els bolets en remull (mínim 20 minuts); posarem a coure els noodles; en un wok escalfarem oli, llançarem alls, les bledes, després els bolets i ofegarem. Escorrem els fideus, llancem la salsa teriyaki, el sèsam i ho cuinarem tot junt uns minuts. Llest!