Quan es tracta de cuidar el que mengem sense renunciar al sabor ni passar hores a la cuina, la fregidora d'aire s'ha convertit en una aliada imprescindible. Gràcies a la seva capacitat per cuinar amb molt poc oli, permet preparar plats cruixents, saborosos i més saludables que els mètodes tradicionals de fregit. Però més enllà de les típiques patates o aletes de pollastre, aquest petit electrodomèstic també serveix per crear receptes lleugeres i sadollants, ideals per als qui busquen mantenir una alimentació equilibrada sense complicar-se massa. Et proposem quatre idees senzilles i delicioses que pots fer fàcilment amb el teu air fryer.
4 receptes lleugeres i sadollants en fregidora d'aire
Són receptes que no només omplen sense empatxar, sinó que també s'adapten a diferents moments del dia: des d'un dinar ràpid fins a un sopar lleuger, passant per una mossada saludable. Totes elles estan pensades per aprofitar al màxim els avantatges d'aquest aparell i, alhora, incorporar ingredients frescos, saborosos i plens de nutrients. Si tens una fregidora d'aire a casa, aquestes receptes t'ajudaran a treure-li molt més partit sense sortir d'una dieta equilibrada.
Gambes a la llimona i all
Per preparar aquest plat necessites gambes grans pelades, all ratllat, oli d'oliva verge extra, suc de llimona, herbes italianes, flocs de xili sec, sal, salsa Worcestershire, rodanxes fines de llimona i una mica de julivert fresc picat. En un bol, barreja l'all, l'oli, la llimona, les herbes, els flocs de xili, la sal i la salsa. Afegeix les gambes i les rodanxes de llimona, remou bé i col·loca a la cistella de la fregidora sense amuntegar. Cuina a 205 °C durant uns 4-6 minuts, fins que les gambes estiguin fetes. Serveix amb julivert per sobre i gaudeix d'un plat lleuger i ple de sabor.

Truita d'espinacs, pebrots vermells rostits i formatge de cabra
Aquesta recepta combina proteïnes, verdures i un toc de formatge amb molt caràcter. Bat tres ous amb una mica de llet sencera, sal i pebre. Afegeix espinacs cuits i ben escorregudes, pebrots rostits tallats i aboca tot en un motlle rodó per a pastís greixat. Cuina a la fregidora a 175 °C durant uns 6-8 minuts. Quan gairebé estigui quallada, col·loca el formatge de cabra esmicolat sobre el farcit, doblega la truita amb ajuda d'una espàtula i serveix. Ideal per a un dinar nutritiu o un sopar lleuger.
Quesadillas de pollastre i alvocat
Només necessites dues truites integrals, un pit de pollastre cuit i esmicolat, un alvocat madur, sal, pebre i formatge ratllat. Pica l'alvocat, barreja'l amb el pollastre, salpebra i estén la barreja sobre una de les truites. Cobreix amb una mica de formatge, tapa amb l'altra truita i cuina a la fregidora d'aire 190 °C durant 4 minuts per cada costat. Una vegada daurada, talla a triangles. Són cruixents per fora, cremoses per dins i molt sadollants.

Aquestes receptes s'adapten a diferents moments del dia
Xampinyons Portobello farcits estil Caprese
Neteja bé els xampinyons i retira les tiges. Barreja all ratllat, oli d'oliva, sal i pebre i unta els xampinyons per ambdós costats. Cuina a la fregidora a 200 °C durant uns 8 minuts, fent-los la volta a meitat de temps. Omple amb mozzarella en trossos petits i tomàquets cherry partits. Cuina dos o tres minuts més, fins que el formatge estigui fos. En treure, decora amb alfàbrega fresca, un rajolí de setinatge balsàmic i flocs de xili sec.