No hi ha res més reconfortant que una bona sopa quan el fred fa de les seves, per això avui et portem les millors sopes de verdura per entrar en calor a l'hivern. Sopes de verdures que a més de nodrir-nos per dins ens resulten tan satisfactòries que no podrem deixar de prendre-les.

Per què prendre sopa de verdures?

La sopa és un aliment que no hauria de faltar en la nostra dieta, siguem a l'estació que estiguem, la sopa es pot adequar a les circumstàncies, ja que tant en fred com en calent podem trobar receptes de sopes que faran les delícies de tota la família. Avui ens centrem en les sopes calentes, que amb les temperatures que estem vivint és el que ve de gust. Sopes de verdures que ens faran entrar en calor de forma ràpida mentre gaudim de sabors exquisits.

No hi ha res més reconfortant que una bona sopa quan el fred fa de les seves

El principal ingredient de qualsevol sopa és l'aigua, això fa que tant les sopes com els brous siguin aliments que ens ajuden a mantenir una correcta hidratació. Una altra qualitat de les sopes és que a més són baixes en calories, per la qual cosa són dins de qualsevol mena de dieta adequant-la a les necessitats personals de cada un.

Olla Sopa
Olla Sopa / Foto: Unsplash

Sopa de moniato

Necessitem:

  • Moniato cuit
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
  • 1 litre de brou de verdures casolà.
  • 1 grapat de pinyons sense closca.
  • Per complementar: algun tipus de pasta petita o curta, tipus fideus, pistons, pasta meravella...

En una cassola àmplia posa a escalfar l'oli d'oliva, afegeix el moniato ja cuinat i tallat a trossos, ofega'l lleugerament, afegeix els pinyons crus sense closca i quan estiguin dauradets incorpora el brou de verdura.
Quan el brou bulli posa algun tipus de pasta per enriquir així la sopa, per exemple uns fideus fins. Deixa un parell de minuts fins que la pasta estigui cuinada i serveix. Una vegada al plat pots posar una miqueta de julivert acabat de picar sobre la sopa i li donarà un toc molt fresc.

Sopa de pastanaga i carbassa

Necessitem:

  • Pastanaga cuita
  • 1/2 paquet de carabassa cuita
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
  • 1/2 ceba mitjana picada.
  • 1/2 porro picat.
  • 1 litre de brou de verdures.
  • Sal marina al gust.

En una cassola ofegarem en l'oli d'oliva la ceba i el porro, el nostre consell és que ambdós ingredients estiguin molt picadets, de manera que pràcticament quedin incorporats al brou.
Una vegada tenim la ceba i el porro cuinats, afegim la pastanaga i la carabassa que ja tenim cuita. Ofeguem tot junt, salem al gust i afegim el brou de verdura. Deixem que bulli durant uns 5 minuts a foc baix i llest per servir.

Sopa
Sopa / Foto: Unsplash

Sopa de patata i porro

Necessitem:

  • Patates cuites
  • 4 porros mitjans tallats a rodanxes.
  • 1 ceba tallada a trossets petits.
  • 2 grans d'all picats.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 litre de brou de verdura.
  • 1/2 culleradeta de romaní sec.
  • Sal marina al gust.

Partim de la base d'escalfar l'oli a la cassola, afegim la ceba picada i el porro i cuinem a foc molt suau, perquè es cuini sense agafar color. Una vegada estigui cuinat afegim l'all picat i la patata tallada en trossos que ens càpiguen després a la cullera. Salem al gust, afegim els condiments i el brou i deixem que es cuini tot junt durant cinc minuts i tenim llesta la nostra sopa reconfortant de patata i porro.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!