Quan tenim un àpat especial, sigui de Nadal, any nou, aniversari, reunió per celebrar qualsevol motiu que es preï, és molt important la part principal del plat, però també les guarnicions o acompanyaments. La majoria de les vegades no donem massa importància a la guarnició dels plats que preparem. De fet, la guarnició és un concepte molt més desenvolupat i explotat en altres països fins al punt que se li arriba a donar més importància que al producte principal al qual acompanya. Es tracta d'un element a tenir en compte, no només per la presentació del plat, sinó per la barreja de sabors i el seu efecte al paladar.
La majoria de les vegades no donem massa importància a la guarnició dels plats que preparem
És per això que avui et portem 3 idees de guarnició saludables que poden acompanyar perfectament a les teves carns, peixos i altres plats.
Ceba vermella adobada
Ingredients:
- ½ got vinagre de poma
- ½ got d'aigua
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 culleradetes de mostassa de Dijon
- 2 culleradetes de mel
- 1 culleradeta de sal
- 2 cebes vermelles grans, tallades a rodanxes fines

Instruccions:
- Barreja tots els ingredients menys la ceba en un bol.
- Posa els cèrcols de ceba en un pot, llança per sobre la barreja anterior i posa la tapa. Si no la cobreix del tot, pots posar-la de cap per avall de tant en tant o agitar-la.
- Deixa marinar mínim 30 minuts i fins a una setmana. I agita de tant en tant el pot per distribuir bé el líquid.
Pastanagues glacejades amb taronja
Ingredients:
- 750 g de pastanagues
- El suc d'1 taronja petita
- ½ cullerada de vinagre de poma
- 1 cullerada de mantega o ghee
- 10 branquillons de farigola
- Sal
- Pebre
Instruccions:
- Si les pastanagues són petites, pots deixar-les senceres. Si no, talla-les en 2 o 4 al llarg.
- Col·loca-les en una cassola ampla i afegeix aigua, just per cobrir. Salpebra, afegeix el suc, el vinagre i la mantega, ghee o oli de coco.
- Puja el foc fins que esclati a bullir i després baixa una mica per cuinar durant uns 20 minuts, o fins que s'hagi evaporat gairebé tot el líquid.
- Afegeix els branquillons de farigola i baixa el foc. Cuina 5 minuts més o fins que s'hagin caramel·litzat.
Xampinyons amb all, llimona i farigola
Ingredients
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 700 g de xampinyons, sencers si són petits o tallats a 2
- Ratlladura d'1 llimona
- 1 cullerada de ghee o mantega
- 10 branquillons de farigola
- 4 grans d'all picats
- 1 culleradeta sal
- Pebre
- Suc de mitja llimona

Instruccions:
- Escalfa una paella gran foc mitjà-alt i afegeix una mica d'oli d'oliva.
- Llança els xampinyons i salteja uns 3-4 minuts sense moure'ls. Passat aquest temps, mou-los i en salteja uns 2 minuts més fins que estiguin ben daurats.
- Afegeix la resta d'ingredients menys el suc de llimona i ofega un parell de minuts més.
- Abans de servir, acaba ruixant amb el suc de llimona.