El biquini és el Plat Favorit dels catalans de l'any 2023. La vuitena edició del concurs, organitzat per la revista Cuina, ha culminat aquesta setmana al Gastronòmic Fòrum Barcelona, on s'ha anunciat al públic el vencedor del certamen. En un acte a l'auditori de la Fira Montjuïc, s'han desvelat els resultats de l'última ronda de votació que ha confrontat 12 participants.

Un concurs en tres fases

L'encarregat d'escollir el Plat Favorit dels catalans ha estat el públic, que ha pogut votar la seva opció preferida a través de la web. El concurs gira entorn d'un tipus de menjar - enguany ha estat l'entrepà - i s'estructura en tres rondes eliminatòries. 12 candidats, representats per un restaurant cadascun, s'enfronten en una primera fase tots contra tots. Durant uns dies, el públic pot emetre un vot cada dues hores, i quan s'esgota el temps, els 6 candidats amb més vots passen de ronda. El procés es repeteix a la segona fase, en la qual es classifiquen 4 candidats per a la gran final, i només 1 s'acaba proclamant com a Plat Favorit dels catalans.

👨‍🍳 Com fer a casa les croquetes de ‘panetonne’, el plat estrella del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2023
 

El biquini de la Bikineria

Com no podia ser d'una altra manera, la Bikineria (Muntaner, 568) és el restaurant que representa el biquini, un entrepà fet amb pa de motlle, pernil dolç i formatge. Joan Gurguí, fundador de l'establiment, va començar servint-los en una barra al mercat del Ninot. L'èxit d'aquest entrepà senzill, però deliciós - que els barcelonins van batejar amb el nom d'una famosa discoteca - el va dur a fer el salt a l'actual local de Sant Gervasi, on Guirguí ha elevat l'art del biquini a un altre nivell. En fa de pastrami, de sobrassada, a l'ast o vegans, però la versió que més triomfa, i la que havia de representar l'entrepà al concurs, és el biquini clàssic de pernil dolç i formatge. Elaborat amb ingredients de qualitat, torrat al punt just de cruixent i amb el gruix perfecte, el biquini de Joan Guirguí s'ha acabat proclamant com a Plat Favorit dels catalans de l'any 2023.

L'encarregat d'escollir el Plat Favorit dels catalans ha estat el públic, que ha pogut votar la seva opció preferida a través de la web 

Els altres candidats

El biquini s'ha hagut d'enfrontar a 11 candidats abans d'erigir-se vencedor. Els entrepans que pugnaven pel premi són:

  • Llom amb formatge - Francesco Calculli i Lorenzo Vuoturni (Walló)
  • Escalivada - Guillermo Reyes (Culkin)
  • Pollastre arrebossat - Edu Catalán i Guille Cruz (Sandwich Club Barcelona)
  • Botifarra - Iñaki López de Viñaspre (Segás Pagesos i cuiners)
  • 'Pepito' de vedella - Héctor Montoya (Porkys)
  • El 'fals' vegetal - Jordi Bernús (Sants es crema)
  • Truita - Carmen Sánchez Ramos (La Porca)
  • Llonganissa - Marc Miñarro (Bodega Montferry)
  • Hamburguesa - Toni Romero (Bart Gastronòmic Burguer)
  • Frankfurt - Lluís Aguado i Jose Amoros (El Flaco)
  • Serranito - Oriol Ribot (A queixalades)
  • Biquini - Joan Gurguí (La Bikineria)

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!