Menjar en un hotel de cinc a estrelles a Barcelona és més fàcil que mai. Aquest divendres 2 de febrer arrenca la primera edició del festival Hotel Wine Fest, amb la clara projecció d'atraure un públic local poc acostumat a passejar-se per aquests indrets. Trencar esquemes i estereotips i demostrar que en espais de gran luxe com aquests s'hi pot menjar molt bé, s'hi pot viure una gran vetllada i es pot experimentar sense que suposo una patacada considerable per a les butxaques. De fet, el preu és vergonyosament baix. Difícil de creure, però una realitat que per a un públic reticent a anar a aquests espais, s'hi deixi caure i es meravelli amb un menú degustació espectacular, deliciós i de qualitat amb una proposta de maridatge per a cada plat i per només 50 €.

Hotel El Palace Barcelona: que parlin les imatges

Una imatge val més que mil paraules. Crec que, per primera vegada a la història, podria no continuar aquesta ressenya amb paraules maques ni frases espatarrants, i deixar que les fotografies parlin per elles mateixes. De veritat, amb la mà al cor us asseguro que l'experiència viscuda a l'Hotel El Palace Barcelona és màgica, aurífica, magistral, bestial, excelsa, salvatge... Continuo?

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
Hotel El Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto

A la imatge de portada, la que acompanya la notícia, trobareu un caneló de galta ibèrica, patata cremosa, menestra de trompetes i manetes. Un plat maridat amb un Gran Reserva Brut Nature 2016, Maria Rigol Ordi. Aquest, de fet, va ser l'últim plat a tastar d'un menú de sis plats i postres (amb maridatge) per només una cinquantena d'euros (del 2 al 7 de febrer).

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
Tàrtar de vaca madurada tallat a ganivet, rovell d'ou curat i pa de brioix / Foto: Carlos Baglietto

Però comencem pel principi. Per obrir boca (bé, amb la bellesa que transpira el hall d'El Palace ja quedes bocabadat), un senzill i boníssim pa de pagès ecològic amb mantega fumada, una croqueta cremosa de sípia i un tàrtar de vaca madurada tallat a ganivet, rovell d'ou curat i pa de brioix. Un trident gastronòmic de luxe que, no oblidem, representa els entrants del menú degustació dissenyat pel xef Jesús Caballero.

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
L'impressionant llobarro rostit d'El Palace / Foto: Carlos Baglietto

Per fer una neteja de sabors i textures extravagants i excel·lents, se'ns presenta damunt la taula una amanida de remolatxa, iogurt, festucs i llimona confitada perquè ens exploti el cap. I és que és el plat que pot despertar més animadversió per a la majoria de gent, però tot i que no ho sembli, és el plat que enllaça els entreactes, ajunta les línies i combina els gustos del menú. La cirereta del pastís que amb un Cristina Gran Reserva, Mastinell acompanya la sublevació de les remolatxes.

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
Hotel El Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto

Com si es tractés del fenomenal duet gastronòmic de l'Enric Buendia i l'Aritz Ribalta, l'acte principal del menú el protagonitzen el ja mencionat i lloat caneló de galta ibèrica i un imperdible llobarro rostit, fons de calamar i oliva negra. Una parella d'asos que satisfà i alegra tots els paladars: d'una banda, els amants de la carn; de l'altra, els apassionats del peix. En el meu cas, un irracional fan d'ambdues delicatessen. Aquest últim plat, per cert, maridat amb un Brut Nature Reserva, Joan Sardà.

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
Selecció de les set postres / Foto: Carlos Baglietto

I, tristament, la cloenda d'un àpat per emmarcar i recordar. La selecció del carret de dolços del xef pastisser Miguel Costa marca unes postres que fan sortir els ulls de qualsevol òrbita. Una de les decisions més difícils que hom ha d'afrontar en un restaurant dels darrers anys. Quin escollir? Ja que les 7 postres disponibles no són per tastar, sinó que se n'ha d'escollir una. L'avantatge més significatiu que trobo és l'opció de poder compartir les postres amb les persones que ens acompanyin durant el festí passional. I, un últim recordatori, tots aquests plats i maridatges descrits per un preu irrisori de 50 € durant sis dies (fins al 7 de febrer).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!