Tots necessitem noves receptes de tant en tant per continuar gaudint d'una cosa tan important com el menjar. És per això que avui volem compartir amb tu 2 receptes ràpides de preparar i a més, molt fàcils. No només això, sinó que tenen un gran sabor i són ideals per a aquesta tardor. T'animes a preparar-les amb nosaltres?
Tots necessitem noves receptes de tant en tant per continuar gaudint d'una cosa tan important com el menjar
Sopa d'all o sopa castellana
Ingredients:
Per a 4 persones
- 150 grams de pa dur (8 llesques)
- 8 grans d'all
- 1 litre i mig de brou de pollastre
- 100 grams de pernil
- 2 ous
- 75 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- Sal

Elaboració:
- Trosseja el pa. Talla unes llesques amb un ganivet de serra i parteix-lo després en trossos més petits. Talla de dos a tres llesques per persona.
- Prepara la sopa. Pela els alls i talla'ls a làmines. Fregeix els alls en oli d'oliva a la mateixa olla on faràs la sopa. Afegeix el pernil picat i ofega. Afegeix el pa quan l'all vagi prenent color sense deixar de remoure fins que el pa hagi absorbit tot l'oli i comenci a torrar-se. Afegeix ara una culleradeta de pebre vermell i continua removent. Finalment, afegeix el brou.
- Deixa coent a foc moderat la sopa durant 10 minuts quan comenci el bull. Afegeix una mica més de brou. Prova i rectifica de sal si és necessari. Afegeix els dos ous i deixa-la tapada durant 2 o 3 minuts. Ja tens la sopa llesta per servir.
Espaguetis amb gambes amb allada:
Ingredients:
Per a 3 a 4 persones
- 250 g d'espaguetis
- 150 g de gambes o llagostins pelats
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- Un bon grapat d'alfàbrega fresca o una altra herba aromàtica
- Sal i pebre
- Oli d'oliva

Elaboració:
- Talla els alls a làmines i la ceba ben picadeta.
- Prepara la salsa. Posa un bon raig d'oli d'oliva en una paella al foc. Afegeix els alls quan l'oli sigui calent i deixa que es daurin. Afegeix llavors la ceba. Baixa el foc i cuina fins que la ceba es posi transparent. Mou de tant en tant. Afegeix un grapat de fulletes picades d'alfàbrega fresca. Incorpora els llagostins pelats i assaona amb sal i pebre al gust. Cuina els llagostins només fins que canviïn de color.
- Bull la pasta. Posa una olla al foc amb abundant aigua i un grapat de sal. Afegeix els espaguetis quan l'aigua comenci a bullir i deixa'ls coent 8 minuts perquè quedin al dente o 10 perquè quedin més tovets. L'ideal per aconseguir el punt de cocció perfecte és que segueixis les indicacions de l'envàs donades pel fabricant.
- Escorre els espaguetis i retira abans dues cullerades de l'aigua de cocció.
- Afegeix els espaguetis a la paella al foc amb la salsa. Dona unes voltes i afegeix mig cassó d'aigua de cocció.