El xef Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Casa Leopoldo, ens dona la recepta d'una especialitat gastronòmica de la regió de la Gran Bretanya: el pastís de pastanaga, que a la seva zona d'origen se'l coneix com a carrot cake.

Si us agrada el pastís de pastanaga, aquí teniu la recepta perfecta perquè us quedi ben esponjós, consistent i aromàtic. Aquest pastís s’ha posat de moda aquests últims anys. La pastanaga s'ha utilitzat en dolços des de l'edat mitjana, època en la qual els ensucrats eren escassos i cars, mentre que aquest vegetal, que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar, motiu pel qual es feia servir per elaborar postres dolces.​

Gràcies als pastissers Rocío Parejo i Eddi Arteaga descobrirem els secrets i passos necessaris per elaborar el pastís de pastanaga.

 

Ingredients per a un pastís de pastanaga:

  • 160 ml oli de gira-sol
  • 160 g farina
  • 120 ml ou
  • 210 g sucre morè
  • 8 g llevat en pols
  • 250 g pastanaga ratllada
  • 30 g panses
  • 30 g nous
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat