El nostre xef, Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Caelis, ens porta avui la recepta d'una especialitat gastronòmica de la regió francesa de la Bretanya: el far bretó. El nom original és farz fourn, està fet originalment amb llet, ou, farina, sucre, prunes i rom, i el que té de particular és que és mig flam i mig pa de pessic: són unes postres molt contundents.

Antigament aquest preparat solia prendre's en substitució del pa acompanyat de plats de caça i sense el component ensucrat, així com amb diferents salses amb reduccions de licors i vins. Però amb els anys se li va incorporar el component dolç i va passar a ser servit com a postres.

Ingredients:

Per al farcit:

  • 50 g pruna pansa 
  • 300 g pera
  • 40 g sucre
  • 25 g mantega

Per al caramel:

  • 50 g sucre 
  • 30 g mantega
  • 60 g d'almívar de les prunes

Per al pa de pessic:

  • 350 ml llet 
  • 2 ous
  • 100 g sucre morè
  • 120 g farina
  •  2 g sal