Si hi ha un tema que ha generat polèmica en les darreres hores, aquest ha estat, sens dubte, el “chuletón” de Pedro Sánchez. Arran d’un vídeo que va publicar el ministre de Consum i coordinador d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, on defensava i demanava un consum més reduït i moderat de carn, el president del govern espanyol, responia a la polèmica iniciada a les xarxes per mitjà d’un tuit, on deixava clar que per a ell, "el bon chuletón al punt, és imbatible”.


Però, què en pensa la doctora Folch al respecte?

Per això, hem citat al mercat de la Boqueria la doctora Montse Folch, especialista en nutrició i dietètica, perquè ens ofereixi alguns consells i pautes sobre el que considera que ha de ser un consum moderat de carn, sigui aquesta vermella o blanca.

La doctora recorda i alerta com “ja fa molts anys, que es diu que la recomanació de carn vermella -bou, vedella, xai, porc, etc.-, hauria de ser d’entre un i dos cops al mes, segons la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària”. Malgrat tot, la doctora en recomana el seu consum depenent de cada cas, ja que intervenen molts factors al respecte, com l’edat, la situació personal o l'estil de vida que cadascú pugui tenir.  

“No hem de descartar la carn vermella, però sí reduir-ne el consum”

Folch apunta com cal potenciar més la carn blanca: el pollastre, el conill, el gall dindi... “Entre la carn vermella i la carn blanca, tirem més cap a la blanca”, diu la doctora, que exposa com la carn vermella té més greixos saturats que estan relacionats amb l’augment de malalties cardiovasculars, explica.

Carn   La Boqueria (M.O.)

Sobre la doctora Folch

La doctora Montse Folch és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i té un màster en Nutrició i Dietètica. També ha fet un curs de Nutrició i Dietètica al departament del Dr. Corones i un curs de Terapèutica homeopàtica per a metges al Centre d'Ensenyament i Desenvolupament de l'Homeopatia. Actualment, la doctora Folch té la consulta de Nutrició i Dietètica com a membre associada al Centre Mèdic Teknon, és membre vocal directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i ha participat com a ponent en diversos congressos nacionals i internacionals en l’àmbit de la nutrició.

Folch va publicar el seu primer llibre l'any 2000, La dieta de la Dra. Folch (Editorial Martinez-Roca, 2000) i des de llavors ha fet altres publicacions com: Menja bé, viu millor (Editorial Llaura, 2006); El mètode de la Dra. Folch (edició en castellà Styria, 2007; trad. catalana Columna, 2008); Zumoterapia para tu salud (Editorial Styria, 2009); Frutoterapia (Editorial Paidós, 2014); L'enzim mediterrani (edició en castellà Planeta, 2014; trad. catalana Columna, 2014; trad. portuguès, 2015); La dieta de los colores (Editorial Grijalbo, 2017) i 100 mites de l'alimentació (Editorial Cossetània, 2020).