És una d'aquestes ciutats el nom de les quals apareix freqüentment en els mitjans de comunicació però que es visita menys del que mereix. Valladolid està plena d'història i de bons arguments per caure encara que sigui un dia per ella i gaudir de tot el que ofereix. Veurem com treure partit d'aquesta urbs castellana.

Església de Santa María de la Antigua

L'Església de Santa María de la Antigua és una de les joies religioses i arquitectòniques més grans de Valladolid. Aquest impressionant edifici data del segle XII i és una de les característiques més simbòliques i reconeixibles de la ciutat.

Quedaràs fascinat per la immensitat de la seva façana i la seva bellesa arquitectònica, a més de poder admirar els bonics jardins que l'envolten. Els amants de l'arquitectura aprecien l'estil romànic de la seva torre, que és la més alta d'Espanya. Així mateix, els voltants d'aquesta església compten amb diversos llocs per prendre alguna cosa o gaudir d'un bon menjar.

Plaça de San Pablo

La de San Pablo és una plaça que simbolitza un dels llocs més majestuosos que pots trobar a la ciutat.

El primer edifici que no et pots perdre en arribar a la plaça és l'Església de San Pablo, una enorme estructura que sorprèn. Amb una façana de gairebé 36 metres, és un lloc que no pots deixar de fotografiar. Un altre lloc que no et pots perdre és el Palacio de Pimental, encara que actualment és la Diputació Provincial de Valladolid.

Mercat del Val

El Mercat del Val és un bonic edifici que allotja un preciós lloc de comerç amb molts petits posats on pots comprar menjada, així com una sèrie de bars on pots gaudir d'un bon dinar.

Aquest edifici data de 1892 i és el mercat més antic de Valladolid. Està realitzat en ferro, la qual cosa el converteix en una autèntica obra arquitectònica. Ha estat recentment restaurat, però ha mantingut el seu estil original, la qual cosa li ha permès conservar tot el seu caràcter.

Palau de Santa Cruz

El Palau de Santa Cruz té una importància històrica i arquitectònica incalculable i això es deu que va ser el primer edifici renaixentista del país. Va ser construït el 1491 per servir com a Col·legi Major.

Aquest palau té planta quadrada realitzada en pedra calcària, amb un pati interior de gran bellesa on es troba el seu famós rellotge custodiat. També trobaràs la llibreria que va pertànyer al Col·legi Cardenalici. Una vegada hagis acabat la teva visita, no dubtis a fer un tomb pel jardí posterior.

La Plaça Mayor

És un dels llocs més bonics de Pucela. És el punt més important del centre històric de la ciutat, i es caracteritza especialment pel color vermellós de tots els seus edificis.

A més de la seva grandiositat, és un dels llocs favorits per passejar entre veïns i viatgers. Allà trobaràs el bonic ajuntament de la ciutat. Nombrosos esdeveniments tenen lloc a la plaça durant tot l'any, des d'espectacles fins a concerts i activitats a l'aire lliure per a totes les edats.

Església de San Benito

És un dels edificis religiosos de més transcendència històrica a Valladolid. L'església de San Benito va ser construïda sobre les restes de la primera fortalesa de la ciutat.

La seva imponent estructura es caracteritza per les seves impressionants columnes de pedra calcària que acaben en dos arcs. A més d'admirar el seu exterior, pots endinsar-te al seu interior i contemplar el seu bonic retaule, així com la seva cridanera decoració.

Església de San Benito / Pixabay
Església de San Benito / Pixabay

El Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències de Valladolid és un dels llocs favorits de grans i petits. Gaudeix-te amb la teva família d'una meravellosa exposició repartida per moltes sales amb alguns dels descobriments científics més grans.

Descobreix descobriments que van des d'elements químics i combustibles fòssils, fins a informació sobre el canvi climàtic i exhibicions sobre diferents animals marins. Finalment, però no menys important, no et perdis el Planetari, on podràs gaudir de diverses projeccions per aprendre sobre l'espai exterior.

La Platja de las Moreras

Encara que sembli impossible, pots gaudir de platja a Valladolid. La Platja de las Moreras és una platja artificial que hi ha a la ciutat des dels anys 50, a la vora del riu Pisuerga.

Malgrat que no és gaire gran, aquest lloc et permet viure l'experiència de la platja malgrat ser lluny del mar. Pots passar un matí o una tarda al sol sobre la sorra fina, amb servei de xiringuito i aigües temperades per banyar-te.