Ni orxata ni granissat. Ara que hem d’arrencar un nou any laboral és l’ocasió ideal per a fer salut. Com? Amb sucs naturals, sorbets i una àmplia varietat de begudes elaborades amb productes naturals i saludables que, a més de calmar la set, són fàcilment digeribles i aporten vitamines, minerals, antioxidants, fibra i, fins i tot, clorofil·la; tot allò necessari per a l’organisme. Tot això, en una gran varietat de saboroses i imaginatives combinacions. 

Afortunadament, el nombre d’establiments que ofereixen aquest tipus de begudes ha crescut notablement els darrers anys, de manera paral·lela a l’increment de la demanda per part de molts clients conscienciats de la importància de mantenir hàbits saludables. Per fer salut, o simplement pel plaer de tastar noves combinacions, aquests són alguns locals de sucs naturals a Barcelona (i una sorpresa a Girona) on es pot lluitar contra la desídia post vacances i revitalitzar el cos amb un suc o beguda natural a les mans. És més, els clients amb esperit creatiu tenen l'opció de personalitzar sucs al seu gust.

1. Teresa's Juicery, sucs 'cold-pressed'

Teresa Carles porta des de 1979 treballant per a una alimentació sana i sostenible. La seva línia Teresa’s Juicery és la primera marca de sucs cold-pressed (sucs premsats en fred) d’Espanya. Elaborats amb fruites i verdures ecològiques, durant el procés de transformació es redueix l’oxidació al màxim, obtenint així els sucs més purs possibles que mantenen totes les seves vitamines, nutrients i enzims. Dins de l’ampli assortiment de sabors que preparen, cal fer una recomanació estiuenca: el B Caroteno, amb poma, llimona, pastanaga, moniato, maca i lli. Sabor en majúscules que es pot gaudir a Flax&Kale, carrer dels Tallers, 74, Teresa’s, carrer Argenteria, 31 o Teresa Carles, carrer de Jovellanos, 2.

També són cold-pressed els sucs de Petit Brot, carrer Doctor Dou, 10 un espai fet amb tècniques de bioconstrucció i materials sostenibles, on assaborir sucs de verdures i fruites, “xupitos” de wheatgrass (herba de blat) i batuts de superaliments preparats davant del client. Tot ecològic i molt gustós.

2. Fruiteca, begudes inspirades per la música

A Fruiteca, carrer d’Aribau, 156, un negoci familiar de tres generacions en el món de la fruita i la verdura, els inspira la música per imaginar deliciosos smoothies a degustar en el seu pati interior de l’Eixample, com el "Brown eyed girl" de Van Morrison, amb llet de coco, plàtan gelat i cacao raw o el "The man with the red face", de Laurent Garnier, amb plàtan glacée, gerds, mango, vitamina C, maduixa i xia.

fruiteca sucs naturals begudes barcelona
Fruiteca, a Barcelona

A banda, Fruiteca compta amb un seguit de sucs de 500 ml deliciosos i elaborats per aconseguir un determinat efecte en el nostre cos, com el "Common People" per reforçar el nostre sistema immune amb una gran base de gingebre; el "Yellow", pensat pels dolors d’inflamacions musculars, amb pinya, meló, poma, gingebre i cúrcuma; el "Twist & Shout" per donar vigorositat als ossos a partir de cogombre, espinacs, llimona i gingebre; i altres opcions amb efectes antiestrés, antioxidants i, fins i tot, rejovenidors. 

3. Petit Suc, fora toxines

A uns pocs carrers es troba Petit Suc, al carrer Bruc 126, amb productes ecològics de temporada i km 0. Al moment et preparen sucs que també busquen tenir un determinat efecte en el nostre organisme, com el "Purificador" amb remolatxa i gingebre per eliminar toxines, reduir el colesterol i millorar la tensió arterial. El "Nous 20" es recolza en la taronja, la pinya i la poma per a endarrerir l’envelliment; i l'"Essencial" troba en la combinació entre taronja, pastanaga i gingebre la fórmula per evitar la formació de cataractes als ulls. 

4. Mr. Kakigori, postres típiques japoneses

El kakigori és una espècie de granissat molt popular al Japó a l’hora de les postres. El seu nom és una combinació de dues paraules: kaki, que fa referència a la manera de tallar el gel, molt fi, i gori, neu, per l’aspecte final. De manera que està fet a base de gel que es pica amb una màquina especial d’estètica retro per, després, afegir-li xarops de diversos sabors, com llimona, maduixa, te verd, o meló, sense sucres afegits.

kakigori sucs begudes naturals barcelona
A Mr. Kakigori es basen en unes postres típiques japoneses

A Barcelona es poden tastar a les dues botigues de Mr. Kakigori, a la rambla del Poblenou, 36 i a la plaça de la Vila de Gràcia, 3. Els xarops que utilitzen són naturals, sense colorants ni conservants i aptes per a celíacs i per intolerants a la lactosa.

5. I a Girona: Hotel Can Buch, relax i sucs de l’hort

Pocs hotels en terres catalanes poden realment presumir de reduir completament el nostre nivell d’estrès. Tant és així que us avisem que no hi ha cobertura telefònica. Evidentment, si hi ha una urgència, us cediran la seva línia fixa i, si no podem viure sense whatsapp ni llegir-nos cada dia, tenen wifi, però la clau en aquest hotel és fer reset.

L'Hotel Can Buch obria les portes el juliol de 2020 a Sant Aniol de Finestres, a l’interior de la Costa Brava. Es tracta d’una granja de permacultura que, a la vegada, és un preciós hotel eco. El seu propietari, en Gerard Bofill, va veure com una malaltia truncava la seva carrera com a futbolista professional al Sabadell i va trobar en la natura i la sostenibilitat un nou projecte de vida.

can buch sucs naturals begudes barcelona girona
Hotel Can Buch, a Sant Aniol de Finestres

L’hotel, que només té 7 habitacions, serveix per als hostes un menú deliciós preparat amb tot el que es cultiva a l’hort i als voltants. Per a ells i també pels qui no s’allotgin, ofereixen increïbles esmorzars bufet amb productes km 0. La mare d’en Gerard, que ha decidit acompanyar al seu fill en aquesta aventura, prepara al matí sucs cold-pressed amb les hortalisses que recull quan el sol comença a despuntar.

Deliciosos i frescos, fan que, fins i tot, el cafè ens faci mandra. O, si més no, equilibrem el nivell de cafeïna i encarem la jornada amb energia verda i sentint-nos renovats per dins. Si podeu, i en tenen, demaneu us en facin d’espinacs acabats de collir. Ni els més petits poden resistir-s’hi.