Cali és la tercera localitat més gran de Colòmbia i és una ciutat animada i divertida. No compta amb massa atraccions turístiques, però hi ha molt que fer, veure i experimentar quant a cultura, menjar i vida nocturna.

Cali té la seva part de places vorejades de palmeres, excel·lent cuina i mercats bulliciosos on pot passar el dia. I, per descomptat, la salsa.

Anar a ballar salsa a Cali

Cali és el lloc de naixement de la salsa, així que mentre siguis allà és gairebé obligatori que aprenguis a ballar o que surtis a improvisar. Escoltaràs aquesta música per tota la ciutat i hi ha molts llocs per rebre algunes classes de ball, com El Manicero, Son de Luz i Swing Latino.

Per a una veritable experiència de salsa amb els vells professionals ballant al costat dels turistes, tens moltes opcions, però si vas a Zaperoco, Tin Tin Deo o La Topa Tolondra, no t'equivocaràs.

Si vas entre Nadal i Any Nou, quan es duu a terme la Fira de Cali, prepara't per gaudir de desfilades de salsa, ball als carrers i presentacions musicals d'artistes famosos.

Capella La Ermita

Aquesta és l'església que tothom visita a Cali perquè, arquitectònicament parlant, és molt bonica.

Construïda en un estil neogòtic ornamentat i ubicada en el centre de la ciutat, la construcció de l'opulenta capella va començar el 1930 i va finalitzar el 1948. El disseny incorpora finestres holandeses, campanes d'església franceses, marbre italià i inspiració d'una catedral d'Alemanya.

És impossible passar per alt l'exterior blanc brillant i pots entrar a admirar-la, encara que és bastant petita.

Si continues passejant per aquesta zona, pots gaudir d'una arquitectura colonial ben conservada i de la plaça de Los Poetas, amb les seves estàtues d'escriptors famosos.

L'Ermita de Cali / Viquipèdia
L'Ermita de Cali / Viquipèdia

El famós circ de salsa, Delirio

Gairebé obligatori és anar una nit al famós circ de salsa de Cali, Delirio. Els seus ballarins han viatjat per tot el món actuant, i només realitzen espectacles aquí l'última setmana de cada mes. Els espectacles són com una combinació de música, ball i Circ del Sol amb un toc de cabaret.

Els ballarins de salsa són molt bons, havent crescut a les escoles de salsa de Cali. Són nens i adults del més alt nivell artístic. Els espectacles es duen a terme en una carpa tipus circ amb capacitat per a 1.000 persones.

Barri San Antonio

És el barri bohemi de Cali, la part més antiga de la ciutat i és ideal per fer un tomb serpentejant pels seus carrers estrets. Aquí és on trobaràs gran part de la història de la ciutat, amb molts edificis de disseny intricat, teatres i cafès artístics on pots aturar-te per menjar alguna cosa i observar la gent.

Anteriorment, molts artistes i escriptors colombians vivien en aquesta zona, però ara és un lloc de moda per prendre cafè. Si puges el turó cap a l'Església de San Antonio, pots admirar l'edifici i gaudir d'excel·lents vistes de Cali i la vall de baix.

Camina fins a El Cristo Rey

Si bé no és tan famós com el Cristo Redentor de Rio de Janeiro, aquesta estàtua particular de Crist fa 26 metres d'altura i val la pena visitar-la pel paisatge que ofereix i l'exercici que es fa fins i tot arribar allà. Ofereix la millor vista panoràmica de Cali.

Zoològic de Cali

El Zoològic de Cali és un dels més bonics de Sud-amèrica, i gairebé tothom recomana visitar-lo.

Compta amb animals sans, exhibicions organitzades i camins nets que et fan sentir com si fossis al mig d'una jungla, la qual cosa fa de l'experiència un gran dia per a tota la família.

Tenen una gran col·lecció d'animals natius de Colòmbia, molts de tot Amèrica del Sud, i fins i tot lleons, tigres i cangurs. El riu Cali el travessa, a més hi ha estanys de peixos, flora nativa i iguanes i paons que deambulen lliurement.

Parc Artesanal Loma de la Cruz

Aquest és el lloc per provar l'ambient local de Cali, però també pots fer les teves compres mentre siguis allà. Dins del parc pots comprar artesanies que fins i tot podrien estar fent-se davant de tu. A més, els preus són raonables.

També trobaràs un munt de bars i restaurants barats per tot arreu on pots menjar o beure alguna cosa mentre compres o passeges. En general, hi ha entreteniment a les nits, especialment a partir de dijous, i pots veure qualsevol cosa, des de ball de salsa fins a música en viu o narracions de contes.

Galeria Alameda

Explora un mercat vibrant, autèntic i una mica caòtic a Cali on pots comprar i tastar molts aliments. Galeria Albereda ocupa gairebé tota una illa i ven fruites exòtiques, verdures, talls de carn a què no estem acostumats i flors. Fins i tot veuràs dones indígenes venent pocions d'amor i medicines alternatives.

Molts restaurants al voltant del mercat s'especialitzen en peixos i mariscos, així que assegura't de demanar una mica de cebiche colombià després que acabi les teves compres.

Plaça de Cayzedo

La plaça principal de Cali és plena de palmeres i és el cor de la ciutat i un gran lloc per observar l'acolorida gent de la ciutat.

En ella estan els edificis governamentals i els monuments nacionals. Veuràs el Palau Nacional, la Catedral de San Pedro i l'Edificio Otero, i podràs gaudir d'un cafè mentre admires l'arquitectura neoclàssica.

Estaràs envoltat d'una varietat de personatges que inclouen veïns, turistes, venedors de loteria, enllustradors, personatges dubtosos, professionals disfressats i venedors ambulants.