El centre de Seattle pot haver estat fundat a mitjans del segle XIX i tenir una història que es remunta als dies de la febre de l'or, però és una metròpolis sorprenentment moderna amb només un grapat d'edificis històrics.

El centre de Seattle té un passeig marítim únic que funciona tant a nivell social com industrial. Potser la paraula per descriure el centre de Seattle és la de diversa.

Pike Place Market

Pike Place Market és un dels mercats d'agricultors més antics dels EUA i ha estat operant en el centre de Seattle des de principis del segle XX. És a prop del passeig marítim i té impressionants vistes de la badia.

Compta amb carrerons de llocs plens de productes frescos que venen els grangers al costat de centenars de botigues i desenes de restaurants. Oberts tots els dies, el mercat és un formiguer d'activitat on és possible rebre una classe de cuina amb un xef professional, una visita guiada o veure un artista treballant en un dels molts estudis que hi ha.

Seattle Great Wheel

La gran sínia de Seattle té 53 metres d'altura i és al moll 57 del passeig marítim central de Seattle. Els viatges a la sínia duren entre dotze i vint minuts amb un mínim garantit de tres voltes completes, el que és més que suficient per gaudir de les increïbles vistes i fer moltes fotos també.

Museu d'Art de Seattle

El Museu d'Art de Seattle és un magnífic edifici de la Primera Avinguda. Davant el museu es troba una impressionant escultura de metall de quinze metres d'altura anomenada Hammering Man. L'estàtua, que té un braç automatitzat, és una d'una sèrie mundial que representa als treballadors i les seves tasques. Balanceja el seu martell quatre vegades per minut.

Dins del mateix museu, hi ha diverses plantes d'exposicions que contenen col·leccions de tot el món. Hi ha exemples que van des de l'art americà antic fins a les creacions aborígens australianes, així com peces contemporànies presentades en múltiples formats.

Crab Pot

En el centre de Seattle, els mariscos regnen als menús dels restaurants. Per a una experiència rústica, però saborosa, prova Crab Pot al moll 57.

Demana l'Alaskan, un plat enorme ple de tota mena de peixos i coronat per cranc, cranc i més cranc. Això sí, les estovalles són de paper i es menja amb pitet, perquè menjar tant cranc pot ser complicat.

Starbucks Reserve and Roastery

Submergeix-te en els orígens de la cultura del cafè actual visitant Starbucks Reserve and Roastery a Pike Street en el centre de Seattle, la ciutat on es va fundar la famosa companyia.

Observa tot el procés d'elaboració del cafè des de l'arribada dels grans als sacs, el seu pas pel pou de càrrega i després observi com es torren abans de finalment moldre's. Gaudeix del producte acabat servit en una de les moltes varietats.

The Spheres

Les Esferes són tres enormes globus de vidre a l'edifici de la seu d'Amazon a Setena Avinguda en el centre de Seattle. Van ser creats recentment com un espai de treball innovador per als empleats de l'empresa i conté al voltant de quaranta mil exemplars de plantes. És una jungla vivent en el centre de Seattle.

Mentre siguis a la seu d'Amazon, pots fer un recorregut per ella i descobrir totes les dades sobre les esferes i com es van crear.

Space Needle

Encara que Space Needle està just fora dels límits del centre de Seattle, és el lloc ideal per obtenir les vistes més increïbles del downtown. La torre de 198 metres és la fita icònica de la ciutat i plana sobre els edificis que l'envolten, brindant vistes impressionants del centre de la ciutat, el passeig marítim i les muntanyes.

El pis inferior té un terra de vidre que gira i el pis superior té parets de vidre des del terra amb la ciutat de fons.

El Space Needle de Seattle / Unsplash
El Space Needle de Seattle / Unsplash

Paramount Theatre

El Paramount Theatre està ubicat en un dels edificis històrics del centre de Seattle i va obrir per primera vegada a finals de la dècada de 1920 com a cinema i sala de concerts.

És un luxós centre d'arts escèniques d'usos múltiples, l'interior del teatre té un sostre alt molt ornamentat i una capacitat per a gairebé tres mil espectadors.

Museu del Pinball

Converteix-te en un mag del pinball quan visitis el Pinball Museum a Maynard Avenue en el centre de Seattle. Aquest museu inusual té cinquanta màquines de pinball antigues que daten de principis de la dècada de 1960 fins a la dècada de 2000.

Pots jugar tantes partides com vulguis però no esperis una visita tranquil·la. Hi ha llums intermitents i campanes que sonen, juntament amb l'animació dels jugadors quan assoleixen una puntuació alta.