Rotterdam es troba al sud dels Països Baixos i és la segona ciutat més gran del país després d'Amsterdam. Rotterdam ha estat una ciutat important durant molts segles i sempre ha funcionat com un gran port, ja que es troba al delta del riu Rin-Mosa-Escalda.

Durant la Segona Guerra Mundial, Rotterdam va ser objecte de llargs bombardejos i el seu centre va ser destruït gairebé per complet. Tanmateix, després la ciutat va ser reconstruïda lentament i una vegada més s'erigeix com un port modern.

A més del seu gran port, Rotterdam també compta amb una arquitectura destacable, però també té una meravellosa varietat de museus, restaurants i activitats per gaudir-se.

Torre Euromast

La Torre Euromast és una estació d'observació que es va crear el 1960 per oferir vistes panoràmiques del paisatge urbà de Rotterdam. La torre fa 185 metres i amb la seva antena és l'edifici més alt de la ciutat. Té un restaurant, una sala de conferències, una suite d'hotel i la plataforma d'observació.

Aquesta és la manera perfecta de veure de Rotterdam i els seus ports, i l'entrada és molt assequible tant per a adults com per a nens. Si a més et ve de gust una mica d'adrenalina, pots llançar-te en tirolina o baixar en ràpel des de la torre.

Pont d'Erasme

Aquest pont monumental creua el distribuïdor Nieuwe Maas del Rin i s'estén des de la confluència dels rius Noord i Lek. La longitud d'aquest impressionant pont assoleix els 802 metres, la qual cosa el converteix en el segon més gran dels Països Baixos. El pont rep el sobrenom de Swan a causa del seu gran pal vertical que s'assembla al coll d'un cigne.

En el centre del pont hi ha una secció basculant que s'obre per permetre el pas de vaixells més grans a través de les aigües.

Markthal Rotterdam

El Markthal és una peça arquitectònica impressionant que es va construir el 2009 i serveix com a edifici d'oficines i mercat. El disseny de l'estructura és bastant peculiar amb una gran façana grisa semicircular i una gran secció de finestres que donen al pati. L'interior de l'edifici té algunes obres d'art sorprenents d'Arno Coenen i mostres de vegetals i insectes.

La secció del mercat del Markthal conté una gran varietat de botigues, llocs, restaurants i bars i més de 70 negocis diferents. És un lloc fresc i vibrant per explorar i provar aliments i begudes.

Estació central de Rotterdam

Rotterdam és una ciutat que és plena d'arquitectura moderna i única i l'estació central és un d'aquests edificis. La nova terminal es va inaugurar el 2014 i la seva arquitectura s'ha convertit en icònica. L'edifici té una forma triangular que apunta cap al cel en un angle excel·lent.

El rellotge i les lletres grans que es troben a l'entrada de l'estació es van traslladar de l'antiga estació per conservar part de la seva memòria. L'estació connecta amb moltes altres destinacions als Països Baixos i rep més de 100.000 passatgers diàriament.

Estación central de Róterdam / Unsplash
Estació central de Rotterdam / Unsplash

Gruta de Sint-Laurenskerk

L'Església de Sant Llorenç és l'única peça d'arquitectura medieval que sobreviu a Rotterdam. L'església va ser construïda el 1449 i va ser modificada també al llarg dels anys.

L'església va ser un dels primers edificis de pedra que es van construir a Rotterdam i ha servit com a lloc per a molts esdeveniments importants. Ubicada al nucli antic, a prop del Museu Marítim i el Pont Erasme, l'església es destaca en l'horitzó relativament modern de Rotterdam.

L'interior de l'església és bastant bonic amb molts arcs decorats, alts sostres voltats i una varietat de relleus en pedra i una rica decoració religiosa.

Europort

L'Europort és l'àrea dels ports de Rotterdam i es considera un dels més actius del món i un important punt d'entrada comercial a Europa.

El port és enorme i un lloc fascinant per visitar, per entendre la seva importància i el paper que juga en l'economia de les ciutats i països.

Els recorreguts amb vaixell són una excel·lent manera de veure el port on es veuen molts vaixells de càrrega immensos, la gran quantitat de molls i instal·lacions d'emmagatzemament i drassanes.

Museu Marítim

El Museu Marítim és un dels més grans del seu tipus al món amb una gran col·lecció de cartografia, objectes d'interès marítim i art. El museu està ubicat en el centre de Rotterdam.

Algunes de les exhibicions interessants inclouen una pintura controvertida de la Batalla de Trafalgar, una col·lecció de mascarons de proa de diversos vaixells, diferents uniformes de la marina i banderes de batalles navals.

Molins de vent de Kinderdijk

Els molins de vent són una estructura icònica que ha arribat a definir els Països Baixos i és una de les principals coses que la gent associa amb el país.

A uns 20 km a l'est del centre de Rotterdam es troba el petit poble de Kinderdjik, que és un lloc encantador per visitar. El que fa d'aquest poble un lloc especialment màgic són els nombrosos molins de vent que voregen els canals.

Els 19 molins de vent es destaquen amb orgull i han estat restaurats al seu estat original i ara són patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Dipòsit Boijmans-van Beuningen

Aquest museu tranquil i encantador està ubicat al districte Dijkzigt de Rotterdam i és un dels museus d'art més importants del país.

Conté una excel·lent mostra d'escultures, pintures i arts decoratives de molts artistes i països diferents, incloses obres de Van Gogh, Dalí i Rembrandt.

El Witte Huis

Aquest meravellós edifici és un dels pocs edificis que va sobreviure a la guerra en la Segona Guerra Mundial en el centre de Rotterdam i s'erigeix amb orgull com un recordatori del patrimoni i la història de la ciutat.

El cridaner estil Art Nouveau d'aquest edifici ho fa fàcilment reconeixible i la façana blanca, les torres ornamentades i el sostre decoratiu li donen un gran caràcter.

Cases cúbiques Rotterdam

Aquest estrany i excèntric bloc d'habitatges va ser dissenyat per Piet Blom i els cubs dels quals està format estan inclinats en un angle de 45 graus.

Els cubs no s'assemblen a cap altre tipus de casa i són un concepte molt interessant que et fa preguntar com les persones que viuen aquí s'ho fan amb els angles estranys de les parets i finestres.

Des de lluny, l'estructura sembla un vell joc d'ordinador i un dels cubs està obert al públic perquè puguis veure com és l'interior.