La tornada a la rutina és una realitat, ens agradi o no toca agafar la motxilla, la maleta de l'ordinador i el tàper per fer cap a l'escola o a la feina. Però podem fer aquest incòmode i de vegades fins i tot traumàtic procés més senzill i suportable, amb alguns consells bàsics per a nens i no tan nens. Perquè fins i tot si ja tenim ganes de començar aquells dies que sempre són iguals, la falta de llibertat pot passar-nos factura. Per això t'hem donat ja alguns consells per començar millor el curs:

👍 Tot el que fem malament abans de la tornada a l'escola: els 4 trucs perquè aquest any comenceu millor
 

📌 Trucs perquè el mòbil sobrevisqui a la calor
 

Però tota ajuda és poca, així que des de la Gandula d'ElNacional.cat, on encara estem de vacances, però inevitablement anem pensant en la tornada a l'escola, et donem alguns consells per organitzar la casa de manera que la reentrada sigui més suportable.

5 idees per organitzar la casa que et facilitaran la tornada a la rutina

 

Canvia alguns detalls estiuencs

Molt o poc, tots vestim la casa per a les vacances d'estiu. Es canvien els coixins, es posen fundes o cortines més alegres i acolorides, els cobrellits... és una bona idea aprofitar un d'aquests caps de setmana just abans de l'arrencada per canviar aquests detalls i començar a vestir la teva casa en "mode tardor". Encara no és temps de posar les catifes, però alguns colors i alguns detalls ajuden a ubicar-nos en la nova temporada.

Feu un petit canvi d'armari

El que acabem d'explicar a dalt pot i ha d'aplicar-se a la roba. Com estem veient en aquesta arrencada de setembre, la fresca arriba de sobte, les tempestes poden complicar-se, i tot i que encara faci sol i calor gairebé cada dia, no es vesteix igual que a l'agost. Comença a incorporar a l'armari les primeres peces de tardor i treu algunes de les més vacacionals. Les dels nens, feu-ho amb ells, que siguin partícips.

Prepareu els espais de pas per a la rutina

A cada casa hi ha uns espais de pas on deixem les nostres coses en la rutina diària: les sabates, les motxilles i bosses, els abrics, les claus, els mòbils per carregar-los… de vegades està tot en un rebedor d'entrada, de vegades només una part, de vegades es reparteix per tota la casa, hi ha qui té sabater i qui no... però durant l'estiu, aquests espais s'alteren.

Dona'ls de nou la seva organització per a la resta de l'any: guarda sandàlies i treu calçat tancat llest en el sabater, col·loca ja les motxilles en aquesta cantonada de l'entrada on es deixen sempre… que es vegi la casa llesta per llançar-se a l'activitat.

Visualitzeu els horaris

Està bé estrenar una agenda, però fes-ho únicament per tal d'utilitzar-la, altrament, pots tenir més d'un problema. Igual com els nens que han d'anotar els seus deures, els grans, també hem de fer el mateix amb una sèrie de tasques bàsiques. Anar al gimnàs, tornar a estudiar, són elements que han d'encaixar en un ritme de vida que pot ser caòtic.

Una bona manera de començar amb bon peu és que tot sigui visible per a grans i petits, i la cuina és el lloc ideal per a això: horaris a la nevera, una pissarreta d'imant per a missatges o recordatoris amb retolador, fins i tot un calendari de pissarra on anotar coses. Es tracta de fer visible, de forma lleugera, que la vida torna a regir-se per horaris molt concrets, que és el que pitjor portem del final de les vacances. Al cap i a la fi, ens roben el temps de viure.

Prepara un racó de la tornada a casa

Sempre és bona idea motivar-se. Prepara una taula amb dolços diversos per als petits, i uns còctels, fruita seca, o el que sigui que vingui de gust als grans. Fes que tornar a casa sigui un petit plaer que et farà estar pensant tot el dia en el final d'aquesta tornada a l'escola o a la feina. És important donar-se més d'un caprici per afrontar aquesta època de l'any. Els dies de massa estrès i deures ja arribaran, de moment, comença a mig gas i amb una bona celebració.

Sí, ho sabem: seria moltíssim millor estar un altre mes sencer ajagut a la platja, llegint, mirant el mòbil, jugant al pàdel, o visitant llocs desconeguts. Però com que no serà possible ara mateix, doncs el millor que podem fer és mentalitzar-nos, preparar-nos, posar bona cara, i ajudar-nos per aconseguir-ho amb una organització eficient de la casa. Ànims!