Milà és una ciutat grandiosa i té l'àrea metropolitana més poblada d'Itàlia. Hi ha hagut assentaments humans a la regió de Milà durant milers d'anys i les troballes arqueològiques es remunten al 222 aC. De fet, en un moment, Milà va ser la capital de l'Imperi Romà Occidental.

🗺️ Estocolm, bellesa escandinava

🏰 Angulema, còmics, cotxes i edat mitjana

Catedral de Milà

La Catedral de Milà, coneguda com Il Duomo, és un edifici monumental de veritat i és famós per la seva arquitectura sublim. Es va tardar més de 600 anys a acabar-se del tot.

Ubicada en el centre de Milà en la Piazza del Duomo, la catedral va ser iniciada en 1386, però no es va acabar oficialment fins a 1965. D'estil gòtic italià, la façana frontal de la catedral és realment magnífica i està coronada per innombrables torres, estàtues i decoració.

L'interior és igual de decoratiu i compta amb unes boniques vidrieres plenes de color; a més, entre les columnes centrals, hi ha una fantàstica exhibició d'obres d'art.

Sant Ambròs

Aquest edifici és un dels més antics de Milà i va ser construït l'any 379 per Sant Ambròs.

Amb un disseny romànic simple, l'estil d'aquesta església no ha canviat gaire des de la seva creació i la ciutat de Milà es va construir al seu voltant, ja que va servir com a punt de trobada per a la població local.

A causa de la seva antiguitat, l'interior de l'església presenta bonics mosaics i obres d'art, inclòs el sostre de l'oratori i una gran representació de Crist en una de les cúpules.

Piazza dei Mercanti

La Piazza dei Mercanti va ser el centre de Milà durant l'edat mitjana. Ubicada entre la Piazza dei Duomo i la Piazza Corduiso, aquesta plaça es troba a poca distància dels principals llocs d'interès de Milà.

Són molts els edificis importants que es troben en ella, com la Pallaza della Ragione, la Pallaza delle Scuole Palatine i la Loggia degli Osii.

A més, aquí es poden trobar diverses estàtues i monuments importants, alguns dels quals tenen orígens romans.

Plaça del Duomo

Com la plaça central de Milà, la Piazza del Duomo és un immens espai públic obert que presenta una arquitectura i escultures impressionants.

Si visites Milà, aquest hauria de ser el teu punt de partida: des d'aquí pot veure la meravellosa catedral i els edificis circumdants.

En el centre de la plaça es troba una gloriosa estàtua del primer rei de la Itàlia unida, Vittorio Emmanuel, mentre que a un costat es troba l'impressionant Palau Reial.

Gran Galeria Vittorio Emanuele II

En entrar a la Gran Galeria, pots pensar que et trobes al vestíbul d'entrada d'un teatre d'òpera o un palau, no en un centre comercial. Però és això essencialment el que és aquesta galeria: una àrea de compres molt opulenta i extravagant.

Creada el 1877, és un dels centres comercials més antics del món i va ser dissenyat per Giuseppe Mengoni.

El centre comercial en forma de creu està cobert per quatre braços amb panells de vidre que deixen passar perfectament la llum del sol, mentre que les parets i els fronts de les botigues estan decorats amb panells ornamentats i obres d'art d'estuc.

Galería Vittorio Emanuele II / Unsplash
Galería Vittorio Emanuele II / Unsplash

La Scala

Hi ha pocs edificis al món que hagin allotjat a tants grans artistes com l'Òpera de Milà.

Ubicada al nord del Duomo, aquest teatre d'òpera és un dels millors del món i és famós per les seves qualitats acústiques i la seva opulència.

Dins de l'auditori principal, la decoració i la grandesa dels seients i l'escenari són fantàstics: 6 nivells de seients i llotges individuals emmarquen l'escenari en un semicercle i tot el lloc és ple de cortines de vellut vermell i mobles daurats.

Estadi de San Siro

Possiblement, un dels estadis més coneguts del món, San Siro s'ha mantingut des de 1926 com un dels llocs esportius més importants d'Itàlia.

Amb una capacitat de poc més de 80.000 espectadors, és un dels estadis més grans d'Europa i va ser un dels estadis clau durant els Mundials del 34 i el 90. En visitar l'estadi, veuràs les icòniques torres circulars que sostenen les grades i l'enorme sostre que cobreix parcialment l'estadi.

Tant el Milan com l'Inter de Milà juguen en aquest impressionant camp i l'ambient en els seus partits de casa és electritzant. No t'oblidis visitar el museu conjunt per conèixer la història d'aquests dos cèlebres clubs italians.

Districte de Brera

Aquest encantador districte està ubicat al nord del Duomo, entre Borgonuovo i Broletto. Aquí es gaudeix d'un ambient bohemi distintiu i està ple d'acadèmies d'art, galeries i restaurants i bars elegants.

Pots gaudir d'un bon dinar, sortir a prendre una copa, fer unes compres o simplement caminar pels seus nombrosos carrers empedrats i admirar l'arquitectura.

Passeig pel Naviglio Grande

Poca gent sap que Milà té dos canals, uns dels quals és el Naviglio Grande. Aquest canal s'estén des de Porta Ticinese fins al riu Ticino, uns 50 quilòmetres cap a l'oest.

Construït originalment en 1177, la secció del canal situada dins del centre de la ciutat és un lloc fantàstic per caminar i està plena d'edificis antics, a més d'oferir una varietat de botigues i restaurants.