Ha arribat la calor i moltes persones es pregunten, per què hi ha tants mosquits a casa? La presència de mosquits pot resultar molt molesta i si has notat que últimament els veus voletejar més per casa teva, potser es deu que a la teva llar ha arribat el mosquit tigre, conegut científicament com a Aedes albopictus, la capacitat d'adaptació i reproducció del qual en ambients urbans és més gran que la del mosquit comú. Segons especialistes de la Universitat d'Extremadura i el Projecte Mosquito Alert, la major presència  d'aquests mosquits a casa es deu a la seva capacitat més àmplia  d'adaptació en alguns llocs comuns. Saps on s'amaguen els ous dels mosquits tigre? T'expliquem on poden estar proliferant i les solucions més pràctiques per mantenir a ratlla aquests incòmodes visitants.

🪴 Les plantes repel·lents de mosquits que necessites per a l'arribada de la calor

🦟  Guerra als mosquits: totes les claus per acabar amb ells a casa

On s'amaguen els mosquits a casa teva

Els mosquits, i en particular el mosquit tigre, tenen la capacitat d'adaptar-se a diferents ambients dins de les nostres cases, trobant refugi i llocs de cria als racons menys pensats. Es deu al fet que, a diferència dels mosquits comuns que es reprodueixen en llocs amb una quantitat elevada d'aigua estancada (com piscines), el mosquit tigre pot reproduir-se en llocs amb una petita quantitat d'aigua acumulada a les nostres cases. Aquí et presentem els llocs més comuns on s'amaguen aquests insectes:

  1. Plats de testos. Els recipients amb aigua acumulada com els plats de testos, les galledes, les joguines... són llocs ideals perquè els mosquits tigre dipositin els seus ous. Fins i tot petites quantitats d'aigua poden ser suficients per a la seva reproducció.

  2. Mobles d'exterior: Els mosquits tigre prefereixen llocs amb ombra i humitat per protegir-se durant el dia. Això inclou àrees darrere de mobles d'exterior, enreixats de vegetació densa, i altres llocs similars.

  3. Desguassos: Les fonts que no tenen un adequat drenatge i els desguassos sense manteniment poden acumular aigua i servir com a vivers.

  4. Eines de jardí: Carretons, pales i altres objectes emmagatzemats a l'aire lliure poden acumular aigua i convertir-se en vivers perfectes.

Què fer per eliminar els mosquits a casa

La presència de mosquits a casa, i en particular del mosquit tigre, pot ser controlada amb una combinació de vigilància, neteja i mesures preventives. En identificar i eliminar els possibles vivers i refugis, i en mantenir un ambient net i sec, pots reduir significativament la població de mosquits a la teva casa. Així, una vegada identificats els possibles amagatalls i vivers de mosquits a casa, és fonamental prendre mesures per eliminar i prevenir la seva proliferació. A continuació, es presenten alguns consells pràctics:

  1. Eliminar l'aigua estancada: Revisa regularment i elimina qualsevol acumulació d'aigua en recipients a l'aire lliure. Assegura't que els plats dels testos siguin secs, buida i guarda adequadament les galledes i altres recipients.

  2. Mantenir la neteja en àrees ombrejades i humides: Redueix la vegetació densa al voltant de casa teva, neteja les fulles caigudesque puguin retenir humitat. Mantingues les àrees ben ventilades i exposades al sol quan sigui possible.

  3. Assegurar un bon drenatge dels desguassos: Si tens fonts ornamentals, assegura't que l'aigua estigui en moviment o utilitza productes específics per evitar que els mosquits es reprodueixin en elles. Revisa els desguassos i assegura't que no retinguin aigua.

  4. Emmagatzemar adequadament eines i objectes a l'aire lliure: Guarda les eines i altres objectes de jardí en un lloc on no puguin acumular aigua. Inverteix en cobertures impermeables i assegura't que estiguin ben ajustades.

  5. Ús de barreres físiques i repel·lents: Instal·la mosquiteres en finestres i portes per evitar que els mosquits de fora entrin a casa. Utilitza repel·lents d'insectes i considera l'ús d'insecticides aprovats per al control de mosquits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!