Al cor de Catalunya hi ha amagada una joia que espera ser descoberta. Envoltada per l'esplendor natural de la regió, es tracta d’una zona boscosa on podem trobar unes formacions rocoses singulars que s'eleven majestuosament entre els arbres centenaris. Aquest conjunt de roques de formes estranyes i fascinants, segons una vella llegenda, amaguen misteris fascinants.
 

🚶🏻‍♂️5 rutes fàcils de senderisme a Catalunya espectaculars per a principiants
 

🧭 7 rutes per Catalunya increïbles: Explora tresors naturals plens d'història
 

La Fageda de les Roques Encantades està situada a Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa), a pocs quilòmetres de la localitat de Rupit. Es creu que el conjunt de roques que hi trobem, que poden tenir entre trenta-tres i seixanta-cinc milions d’anys d’antiguitat, són tan especials perquè l’aigua les va esquerdar i els terratrèmols dels segles XIV i XV van fer que es desprenguessin fins a arribar a aquest indret localitzat entre la Garrotxa i Osona.

Les roques encantades: una llegenda misteriosa

A aquesta formació rocosa se la coneix com les “Roques Encantades” o “Roques Encadenades” perquè existeix una llegenda que diu que en aquest indret hi vivia un dimoni que, quan s’avorria s’enfadava i tenia per costum passar l’estona empenyent les roques i fent-les xocar contra les cases de Sant Feliu de Pallerols.

Diu la llegenda que els veïns del poble van demanar a Déu que fes fora el dimoni d’allà i que les plegaries varen ser escoltades: el feu fora i va encadenar les roques a la muntanya. Des d’aleshores les històries sobre bruixes i encanteris a la zona són habituals.

Les roques encantades: com organitzar l’excursió

Tant si la llegenda t’atreu com si no, el cert és que visitar les Roques Encantades és una molt bona idea, donat que és un paratge preciós rodejat de fagedes que mai oblidaràs. Per organitzar l’excursió, tingues en compte els següents consells.

  • El camí més fàcil per arribar a les Roques Encantades és el que surt del Santuari de la Salut (entre Olot i Vic). S'ha d'agafar a la carretera c-153 direcció Sant Esteve d'en Bas i després s'ha d'agafar la direcció a Rupit.
  • Es pot deixar el cotxe a l'inici del camí de Coll de Condreu, on hi ha un restaurant.
  • S'ha de travessar la carretera i pujar pel camí que segueix fins arribar a les Roques Encantades.
  • L'excursió a través del bosc té una durada d’uns 30-40 minuts (uns 4, 7 kilòmetres) fins arribar fins a les formacions rocoses.
  • Es tracta d’un camí fàcil que es pot fer fins i tot amb nens. 

Aquí tens el wikilok de l'excursió per si vols seguir el camí amb seguretat.

 

 

En recórrer aquests senders, es pot sentir l'essència màgica del lloc, com si cada pas ens acostés més a un món antic i misteriós. Les Roques Encantades no són només una meravella geològica; són una porta a la imaginació, un lloc on les històries prenen vida entre les ombres del bosc.

No oblidem que aquesta fageda també és un refugi per a una gran diversitat de flora i fauna. És comú veure ocells com el picot garser, el gaig, i fins i tot l'àguila daurada, sobrevolant el bosc. Els més afortunats poden trobar-se amb cérvols o guineus entre els arbres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!