Iniciar-se en el senderisme implica constància, dedicació i esforç per anar progressant. Tant si ho faràs sol/a o en parella com si voleu anar tota la família, és important traçar un objectiu clar i avançar de forma progressiva. Pas a pas, amb un ritme constant i adaptat al teu propi cos pots gaudir de la natura i posar-te en forma, i res millor que començar descobrint algunes rutes fàcils de senderisme a Catalunya que no només són ideals per a principiants, sinó que són espectaculars. 

Paratges i vistes espectaculars: així són aquestes 5 rutes fàcils de senderisme a Catalunya

Des d’ElNacional t’ajudem a trobar uns punts estratègics inicials que segur que et donaran més d’una alegria. Sense presses, només pel simple fet de desconnectar de la feina o de sortir de casa amb la ment preparada per connectar amb una naturalesa que segur que t’impressionarà. Pren nota d’aquestes rutes, són el primer pas cap a un canvi de vida. 

Les Roques Encantades

Les Roques Encantades (Sant Feliu de Pallerols, La Garrotxa) és una de les primeres rutes de senderisme que no pots deixar de fer en els teus inicis en aquest esport. Diuen que un àngel va lligar a un dimoni a aquestes roques que tenen una forma peculiar. És una obra mestra de la naturalesa que no podem deixar escapar, una experiència màgica si a més portes els petits de casa. Són dues hores caminant que seran un petit plaer. No hi ha massa desnivell, podem anar amb nens o amb gent gran. És una ruta per a totes les edats. 

Llac de Banyoles

Rodegem a peu el llac de Banyoles. Diu la llegenda que en aquest llac vivia un gran drac que es menjava els animals de la zona, fins que el monjo Mer (que hauria viscut cap al segle IX, si és que va existir mai) va aconseguir parlar amb ell i el va amansir. Nosaltres ja no hem de patir pels dracs, ens sentirem a gust gaudint del so de l'aigua i dels ocells que habiten a la zona. 

rutas fáciles senderismo catalunya   banyoles
Rutes fàcils de senderisme a Catalunya: volta l'estany de Banyoles. Imatge: EstivillML.

Ermita de Santa Bàrbara

Des d’Horta de Sant Joan podem pujar la muntanya fins a arribar a l’ermita de Santa Bàrbara. Ens mourem per la Terra Alta en una ruta de senderisme d’unes dues hores (amb parades), fàcil de fer, i amb unes vistes espectaculars de la imponent roca piramidal on s’alcen petites ermites fins a arribar a la de Santa Bàrbara (avui dia en runes), al cim. A Horta de Sant Joan, a més, Picasso hi va passar la seva joventut i altres etapes de la seva vida, així que aquesta ruta és per amants de la naturalesa i també l’art. 

Muntanyes de Prades

Les muntanyes de Prades són un dels punts on començar a fer senderisme. Hi trobaràs una ruta de 7 kilòmetres que et permet recórrer Prades, Avencs i Avencots de La Febró enmig d’unes muntanyes que són una autèntica obra d’art. Un dia assolellat podrem veure també els pobles del voltant amb un encant únic. 

rutas fáciles senderismo catalunya   prades
Les muntanyes de Prades són una bona opció per iniciar-se amb rutes fàcils de senderisme a Catalunya. Imatge: Wirestock.

Carretera de les Aigües

La carretera de les Aigües a 10 minuts de Barcelona és una de les rutes de senderisme que no et pots perdre. Una opció molt especial per veure la serra de Collserola, són 10 kilòmetres que podem fer a través d’una carretera que ens durà a miradors espectaculars i ens donaran una altra visió de la ciutat. 

 

Aquestes són algunes de les rutes fàcils de senderisme a Catalunya que podem fer sent principiants i començant a practicar aquest esport des de zero. Cerca tots els detalls i el plànol de la ruta, calçat adequadament… i a gaudir de l’activitat. No tardaràs gaire a necessitar noves rutes de senderisme, així que aquí tens algunes idees addicionals:

⛰️ 7 rutes per Catalunya per descobrir paisatges preciosos i paratges carregats d’història