El iogurt és un aliment amb probiòtics naturals i un alt nivell de proteïnes que s'ha convertit en essencial en tota dieta equilibrada juntament amb la fruita, la verdura, i totes les altres coses. Si tens iogurts a la nevera, a partir d'ara te'ls menjaràs d'una altra forma, sabent aquest detall que et sorprendrà.

🌷 Descobreix la flor que pots tenir a casa i amb la qual pots fer amanides supernutritives
 

Pots aprofitar al màxim totes les propietats d'un iogurt, perquè a partir d'ara no tornaràs a cometre un error que per desgràcia cometen moltes més persones de les que ens imaginem.

Aquest és l'error que es comet en menjar iogurt

Pot ser que diguis: "menjar-se un iogurt és una cosa bàsica, és impossible fer-ho malament", oi? Bé, pensa per un moment com ho fas. Tot just obrir el iogurt, a molts ens surten de forma automàtica dos moviments. El primer d'ells és el de llepar la tapa. Això ho fem gairebé tots, inclosos els més estalviadors que vulguin aprofitar cada mil·ligram de producte comprat, o aquells que vulguin degustar immediatament el iogurt i no vulguin esperar. En públic o en privat, llepar la tapa és un gest gairebé involuntari que diu molt de qui ho fa, però no ens afecta.

El segon gest sí que és altament perjudicial per a la nostra salut. Consisteix a llençar el líquid que ha quedat a la superfície. Hi ha una minoria que se'l beu, però la gran part de la població el llença. Algunes persones creuen que és un problema d'haver-se trencat la cadena del fred durant el transport o al supermercat, o de camí a casa, però res de tot això no és cert.

Aquest sèrum és un subproducte de l'elaboració del iogurt, que apareix també en l'elaboració de formatges, i en gran quantitat! No és gens dolent, ni signe d'estar en mal estat, ni res. I si diguessis que tampoc no val res, doncs no passaria res per llençar-lo pel l'aigüera, però és que el sèrum del iogurt és molt valuós. La realitat és que amb aquest gest estem llençant el millor del iogurt. Tots els nutrients essencials que s'han format durant la conversió de la llet en iogurt se'n van a les escombraries o per l'aigüera directament amb un simple gest que pot afectar la teva salut.

Perquè són uns quants: al sèrum trobem calci, fòsfor i potassi, i també diverses proteïnes, en particular l'alfa-lactoglobulina i la beta-lactoglobulina, que són d'alt valor biològic, és a dir, són proteïnes que contenen tots els aminoàcids necessaris perquè el cos pugui sintetitzar les proteïnes pròpies que necessiti.

Que no imaginaves que aquest líquid al qual no li donaves importància, o que fins i tot et feia angúnia, podia tenir tants nutrients necessaris per al teu organisme en general, i els teus ossos i músculs en particular?

Així és com hauries de menjar iogurt

Una vegada conegut l'alt valor del sèrum del iogurt, està clar que no podem llençar-lo, seria un malbaratament incomprensible. Has de consumir aquest sèrum.

  • Pots beure'l tal qual, no té mal sabor, al contrari, té gust de iogurt i és una anticipació del que ve.
  • L'altra opció és barrejar-lo amb la resta del iogurt, que canviarà la seva consistència a una mica més semblant a un iogurt grec més líquid (de fet, per fer iogurt grec extreuen aquest sèrum, quedant així més consistent).

La tapa pots llepar-la si vols, però facis el que facis, no llencis el sèrum per l'aigüera!