En testos o hort, el cultiu de la ruca és molt agraït. Creix ràpidament i en abundància i no requereix cures específiques. Aquesta planta silvestre i aromàtica és companya ideal per combatre l'anèmia, el restrenyiment i les malalties oculars. Afegeix una bona font de potassi, calci, magnesi, ferro, fibra i vitamina C al teu menú diari, t'expliquem com plantar ruca pas a pas.

🌿 Aquestes plagues amenaçaran al teu hort aquesta tardor: els meus mètodes per eliminar-les
 

🌱 Com plantar mongetes a l'octubre i tenir una collita abundant i saludable
 

Per absorbir bé tots els seus nutrients, la millor manera de consumir-la és crua. Substitueix l'enciam per ruca i notaràs la diferència.

Com plantar ruca pas a pas

En l'antiguitat, la ruca era considerada una mala herba. En canvi, avui, és el toc especial de molts plats gurmets i l'adorn estavella de la pasta i la pizza.

Així és com l'has de plantar per tenir una collita d'èxit a casa:

1. Tipus de ruca

Hi ha 3 espècies diferents de ruca: Diplotaxis tenuifolia, Diplotaxis muralis i Eruca vesicaria. Es diferencien per la forma de les seves fulles i sabor: les de forma dentada són més amargues i les de fulles rodones tenen un sabor més suau.

A causa d'experiments genètics, les varietats de ruca s'estan estenent cada vegada més. Les llavors de Rúcula Ruca són perfectes per conrear en hort o jardí perquè el seu sabor és agradable i són molt fàcils de conrear.

2. Quan plantar ruca?

El temps més recomanable és entre finals d'hivern i principis de primavera sempre que la temperatura mínima no baixi de 12è, però en realitat és una planta que pots plantar tot l'any, i el mes d'octubre és bo també si per exemple el tens en un test al balcó, protegida del vent i les gelades.

3. Sembra i cures

La ruca és tan versàtil que es pot sembrar a terra directe, test o planters. Si al teu hort tens espai, el més ràpid és plantar les llavors a la terra ben adobada, amb terra humit i permeable. Planta les llavors a 0,3 cm de profunditat i no oblidis deixar uns 2,5 cm d'espai entre unes i d'altres. D'aquesta manera no necessites trasplantar. Tingues en compte que el creixement és molt ràpid (entre 20-60 dies) i has de controlar-ho: airejant el terreny i eliminant les males herbes perquè no envaeixi a altres cultius.

4. Reg

El millor per conservar la humitat en el cultiu de la ruca és utilitzar un sistema de reg per degoteig.

5. Collita

Recull les fulles de ruca abans que la tija s'hagi desenvolupat, així obtindràs un millor sabor. Les flors també podràs menjar-les i si esperes al final del cicle de la planta tornaràs a tenir llavors de ruca per plantar més.

La ruca és sensible a certes malalties com l'oïdi i la rosegui. És probable que emmalalteixin si no has respectat la distància entre una planta i l'altra. El pugó també es dona els seus tiberis amb aquesta herba, per això et recordem protegir la ruca amb aquests remeis casolans:

👉 Com tractar el pugó de les plantes: 5 remeis casolans