El moment de preparar un viatge pot ser molt estressant i sempre hi ha una cosa que posposem: començar a preparar la maleta. Deixar aquest procés per l’últim moment ens pot portar molts mals de cap. No obstant això, és normal endarrerir el moment, ja que no és una tasca fàcil. No et preocupis: des de La Gandula d'ElNacional.cat us expliquem com fer la maleta ideal amb aquests trucs i consells fàcils, ràpids i pràctics. Si els segueixes, aconseguiràs que a la teva maleta càpiga tot el que havies planejat (o potser més encara si aconsegueixes estalviar espai).

✈️ 7 faltes d'educació que comets a l'avió segons els hostes i hostesses del vol
 

1. La planificació és clau

Una de les primeres coses per fer una maleta ideal és comptar amb una bona planificació. Mirar quin és el clima i el temps que farà en la destinació triada i pensar quines possibles coses necessitaràs durant el viatge. Evita els ‘per si de cas’ i elabora una llista amb el que creus que faràs servir i planifica les mudes que portaràs. 

2. Utilitzar el mètode Marie Kondo

Marie Kondo és una empresària japonesa que s’ha fet coneguda pels seus mètodes d’organització i ordre de casa. Una de les maneres òptimes per plegar tota la roba és enrotllar-la. Sorprenentment, quan arribi l’hora de desfer la maleta i lluir la roba no estarà arrugada. En aquest vídeo t’ensenya com fer una maleta ideal segons el seu estil.

3. Les sabates, el principal problema

Un dels punts més complicats és encabir les sabates perquè són molt voluminoses i ocupen molt d’espai dins d’una maleta. Un dels trucs és guardar les sabates de forma individual dins d'una bossa, d’aquesta manera pots repartir més l'espai i guardar-les en llocs estratègics. Aprofitar l'interior de les sabates per guardar mitjos, cables o similars, ens pot ajudar a aprofitar l'espai i és una manera de tenir la maleta ben ordenada. 

4. Converteix la maleta en un trencaclosques perfecte

Fer una maleta necessita temps i dedicació. Has de convertir la teva maleta en un trencaclosques perfecte. S’ha d’optimitzar tots els espais i racons i per fer un bon puzle pot anar bé ficar les coses en bosses que tinguin formes geomètriques per facilitar la feina. A més, si guardes el contingut en bosses les podràs utilitzar durant el viatge.

maleta perfecte viatge
Fer un trencaclosques perfecte ens ajudarà a optimitzar l'espai dins la maleta