És meravellós que existeixin bons productes comercials que ens resolguin la vida, però el cert és que hi ha casos en els quals surt moltíssim més a compte preparar-te un arranjament casolà, i el líquid, eixugaparabrises del cotxe és un d'aquests casos. Com veuràs a continuació, amb unes receptes senzillíssimes i molt pràctiques podràs fabricar eixugaparabrises casolans i tenir el teu cotxe sempre a punt sense gastar ni un euro.

👃 5 ambientadors casolans que faran que la teva casa faci molt bona olor per pocs diners
 

I és que tenir un parabrisa net és clau per a la seguretat al volant, per la qual cosa el dipòsit dels eixugaparabrises no pot quedar mai buit. Això sí, abans de donar-te les nostres receptes d'eixugaparabrises casolans, vegem el que mai no has d'utilitzar!

Què NO usar per fer eixugaparabrises casolans?

Primer de tot: no usis aigua sola, i menys encara de l'aixeta. En primer lloc, l'aigua sola no tindrà poder netejador suficient per deixar-te el parabrisa tan net com el necessites per a una conducció segura. En segon lloc, es podrien crear dipòsits de calç que obstruïssin el circuit. I, en tercer lloc, l'aigua sola pot congelar-se a l'hivern si on vius fa molt fred, podria espatllar-se tot el sistema!

Per tant, res d'aigua de l'aixeta, necessites combinar-la amb alguna cosa. Però vigila en fer servir compostos massa àcids o corrosius, que poden fer-ho malbé tot.

Les millors receptes d'eixugaparabrises casolans

Combinat d'aigua i netejavidres

Doncs sí: el mateix netejavidres que fas servir a casa per a les teves finestres o les colisses de la terrassa pots utilitzar-lo per al parabrisa del teu cotxe, que no deixa de ser un vidre, oi? Però no pots buidar-lo tal qual al dipòsit, has de fer una barreja: a l'ampolla o garrafa que facis ús de, posa 1/3 part de netejavidres i 2/3 parts d'aigua.

Aquesta és la recepta més estesa entre la gent que es fa eixugaparabrises casolans, però és cert que en certes situacions pot no haver-n'hi prou. Al cap i a la fi, el parabrisa d'un cotxe s'embruta més que les finestres de casa, està exposat a excrements d'ocell, mosquits i altres insectes esclafats, o la resina que va caient dels arbres, per esmentar alguns clàssics.

En aquests casos, cal pujar el nivell i afegir-li un desgreixant.

eixugaparabrises casolà 1
Els eixugaparabrises casolans seran bons per a les teves escombretes, però no oblidis que les has de netejar també. Imatge: SkloStudio.

Combinat d'aigua i rentaplats concentrat

Existeix res més eficaç contra el greix que “el miracle antigreix”? No fa falta esmentar la marca comercial que estem tots pensant, perquè avui dia es fabriquen rentaplats concentrats de marca blanca d'una qualitat excel·lent i una gran capacitat d'arrossegament del greix i la brutícia en general.

Per aquest motiu, el rentaplats és una altra gran opció per fer eixugaparabrises casolans. Però molta cura amb les proporcions i no et passis, recorda que és concentrat! Comença omplint una ampolla amb 1 o 1,5 litres d'aigua i tira-li 2 o 3 gotes del teu rentaplats. Agita'l bé fins que estigui bé dissolt a l'aigua, i prova-ho. Si veus que queda curt, la següent ampolla afegeix-li un parell de gotes més. Funciona de meravella, simplement no et passis o et quedarà ensabonat el vidre.

Com fer eixugaparabrises casolans amb descongelant

Si a la teva zona fa molt fred a l'hivern, tens el cotxe a la intempèrie, i cada matí has d'anar amb la rasqueta i l'ampolla d'aigua, llavors prova d'afegir aquesta mescla al teu eixugaparabrisa casolà: 1/2 part d'aigua i 1/2 part de vinagre blanc.

Una altra recepta comuna és 1/4 part d'amoníac amb 3/4 parts d'aigua, però a mi no m'emociona utilitzar un producte tan agressiu, i fins ara el vinagre m'ha funcionat de meravella per acabar d'eliminar el congelat del parabrisa i poder arrencar sense risc de no veure res.

Et sorprendrà el resultat que donen aquestes receptes tan fàcils. De vegades tenim tot el relacionat amb el cotxe una mica mistificat, com si cada producte necessari fos una cosa molt especial i exclusiva, però ja veus que almenys envers el parabrisa, amb elements molt senzills pots crear un excel·lent d'eixugaparabrises casolà i tenir-lo lluent i perfecte.