Quan una casa fa bona olor, venen ganes de no sortir, fins i tot els convidats tarden a marxar. I és que hi ha olors que poden ser molt molestes i difícils d'emmascarar: tabac, ceba, all, bolquers de nadó, etc. Ja t'ensenyem els millors trucs per eliminar l'olor de tabac a casa i com perfumar la teva casa amb espelmes fetes amb oli utilitzat, ara et portem diverses idees per ambientar la teva casa amb ingredients naturals molt econòmics. Aconsegueix el teu ambientador casolà i converteix la teva llar en un sender de bosc o una platja deserta. Per cert, compte amb els ambientadors de cotxe, ara poden multar-te si el portes penjat al retrovisor:

🚗 La DGT multa per portar ambientador al retrovisor del cotxe
 

🕯 Com fer espelmes amb oli utilitzat: il·lumina i perfuma casa teva de forma ecològica
 

Com preparar un ambientador casolà per a la teva llar

Els ambientadors comercials tenen un perfum molt penetrant i artificial que no és per a tots els gustos, a més la majoria conté en la seva composició químics irritants. Si vols estalviar i passar-te a les aromes naturals i refrescants de la naturalesa, t'ensenyem els millors ambientadors casolans per eliminar totes les olors de la teva casa d'una manera saludable.

1. En pot

Aquest ambientador és perfecte per tenir a la taula del menjador o a la tauleta del sofà. Per preparar-lo, recicla algun pot de vidre que tingui tapa metàl·lica i ajuda't d'un trepant per fer 4 foradets a la tapa. A omplir-lo! Fes un còctel d'espècies (clau, canyella, pebre), fruites (llima, taronja) i oli essencial (menta, lavanda, romaní). Pots triar un ingredient de cada categoria. Bull les espècies i les fruites en una olla dos minuts, deixa que refredi i afegeix sis gotes de l'oli essencial triat. Cobreix amb la tapa foradada. L'aroma no tardarà a hipnotitzar-te.

2. En esprai

Per tenir sempre a mà un ambientador casolà que netegi l'ambient, recicla un esprai polvoritzador i preparar una barreja d'infusió de menta i afegeix-li 10 gotes d'oli essencial de menta. Aquest ara a naturalesa foragitarà també els mosquits i altres insectes.

3. Per a armaris

Obrir l'armari i respirar un aire campestre que embriagui tota la teva roba. Aconsegueix aquesta fragància natural realitzant saquets absorbeix olors. Aquest ambientador casolà és ideal per penjar-lo dins dels armaris. És molt fàcil de fer: retalla trossos de tela transpirable de cotó o ràfia, ompl-los amb branquillons de plantes aromàtiques: romaní, lavanda, pi, etc. Segella les bosses amb un llaç i penja-les dels penjadors o fica-les als calaixos.

4. Amb cafè

L'aroma a cafè és molt agradable. El seu poder d'absorció acaba amb les olors fortes i el fum del tabac.

Només has de posar uns grans de cafè en un petit bol. Ja l'olor s'anirà notant en els racons, per donar-li més intensitat polvoritza amb aigua de tant en tant. És un dels ambientadors més duradors.

Amb pocs diners i sense tòxics que facin malbé les teves mucoses o el medi ambient és possible perfumar la teva llar. Tria de totes aquestes idees l'ambientador casolà que millor s'ajusti al teu refugi o prova una opció diferent a cada habitació de la casa. La naturalesa ofereix sempre aromes fresques que et portaran amb la imaginació a una tarda al bosc o un dia d'excursió. El poder dels olis essencials li donarà el toc màgic que la teva casa necessita. Ja saps com fer-los a casa?

👉 Com fer oli essencial casolà de forma senzilla