Encara que soni paradoxal, les primeres flors de Nadal van aparèixer al sud-oest de Mèxic i Amèrica Central al caire d'una gorja rocosa sota el sol naixent. Els maies i asteques la utilitzaven en receptes medicinals i avui és un símbol de bona sort en l'època nadalenca. Si has escoltat que només floreixen per Nadal i moren quan aquesta acaba, no en facis cas, és només un mite. La veritat és que és una planta que pot durar molts anys amb la cura adequada.

🌿 Utilitza aquestes plantes per repel·lir les arnes i evitar que t'entrin a casa
 

🎄 Quan s'ha de posar oficialment l'arbre de Nadal? Això diu la tradició
 

La Flor de Nadal, coneguda també com a Ponsètia, és la planta oficial de la temporada nadalenca. Ens atreu la combinació de les seves vistoses fulles de color vermell intens i la seva peculiar forma d'estrella. Aporta calidesa i festivitat a qualsevol casa i regalar-la per desitjar prosperitat i sort, ja s'ha convertit en una tradició popular. No et resignis a perdre-la després de les festes, t'ensenyem com cuidar la Flor de Nadal perquè et duri més enllà del Nadal.

Gaudeix de la teva Flor de Nadal més enllà del Nadal amb aquestes cures

A falta de grèvols, el 1825, Joel Roberts Poinsett, el primer ambaixador nord-americà a Mèxic, va ser el responsable d'introduir la Ponsètia als Estats units com a símbol del Nadal, i d'allà es va començar a estendre per Europa. Estem segurs que t'apassiona tant la Flor de Nadal com a nosaltres, per això volem compartir amb tu les cures per conservar la teva Flor de Nadal tot l'any.

 

1. Temperatura i ambient

La Flor de Nadal necessita un ambient càlid que se situï entre els 16 i 22 graus. Busca-li un raconet lluminós però sense llum directa, allunyat dels corrents d'aire i de la calefacció.

 

2. Llum i foscor

Proporciona-li almenys 12 hores de llum no directa per ser esplendorosa. El que poca gent sap és que durant la seva floració (desembre) necessita també 12 hores de foscor. Pots començar a habituar-la des de finals de setembre amb 12 hores diàries de foscor. Cobreix-la amb un cartró amb petits forats per guanyar foscor sense perdre l'oxigenació. Aquest és el secret perquè les fulles es mantinguin vermelles.

 

3. Quant l'has de regar?

En el reg és important no excedir-se, amb dues vegades a la setmana és suficient, perquè la Flor de Nadal és sensible a la humitat. Evita posar-li un plat sota.

Estarà a punt per regar-la quan notis un o dos centímetres de terra seca. El reg més recomanat per a la Ponsètia és la immersió. Submergeix la base de la planta en un bol o gibrell amb aigua no molt freda durant 15 minuts i després penja-la perquè escorri l'aigua sobrant. Cuida que no li caigui aigua a les fulles. Durant la floració, redueix el reg a una vegada per setmana.

 

4. Cura de la terra

La cura de la terra és fonamental per al desenvolupament òptim de la Flor de Nadal. Utilitza adob líquid cada 2 setmanes de primavera a tardor. L'humus de cuc és ideal! Combina'l amb un 80% de substrat universal, 20% perlita i base d'arlita.

 

5. Poda

Una vegada que acaba el mes de gener, veuràs que comença a esfullar-se. No t'alarmis! És el moment de més cura, però la salvaràs. Quan vegis diverses fulles caigudes, calça't uns guants de podar per evitar que la saba lletosa irriti la teva pell i talla les tiges deixant 10 cm de llarg. Segella cada tall amb canyella en pols, així evitaràs infeccions.

Finalment, per mantenir la teva Flor de Nadal en perfecte estat, trasplanta-la a la primavera amb el seu substrat i adob i vigila que no li surtin fulles marrons. Mantenir-la radiant i esplèndida no és complicat. Amb aquestes simples cures, gaudiràs d'ella durant molt més temps. Recorda controlar bé l'estat de les seves fulles. Et recordem què fer si veus puntes marrons en les teves plantes:

🪴 Per què les puntes de les meves plantes es tornen marrons: així pots solucionar-lo