Tenir cura de les plantes és una responsabilitat que has d'assumir si vols que el teu balcó o jardí no sembli abandonat. Sabem que no sempre és tasca fàcil i requereix atenció, materials adequats, nutrients, regs, neteja, poda, control de plagues i trasplantament si fos necessari.

🪴 Dures de matar: les 5 plantes d'interior més resistents per a cuidadors matussers
 

🌵 Com cuidar un cactus: 4 trucs que el mantindran saludable
 

Ja et parlem de les plantes més resistents a les distraccions i cures matusseres, ara ens agradaria ajudar-te a solucionar les molestes puntes marrons a les fulles de les plantes. No et culpis només a tu, aquest problema ho pot causar una mala cura, però també unes condicions ambientals inesperades o no adequades.

T'expliquem per què apareixen les puntes marrons en les plantes i com pots aconseguir que el verd torni a regnar al teu jardí o els teus testos.

Així vaig eliminar les puntes marrons a les fulles de les plantes

Les plantes, com a éssers vius que són, també es componen d'òrgans com arrels, tiges, fulles, flors i fruits. I són aquests els que els permeten dur a terme les seves funcions i el seu creixement. I de què s'encarreguen les fulles? De realitzar la fotosíntesi i controlar la respiració i la transpiració. Per què es tornen marrons les fulles de les plantes? Quan apareix aquest horrible color torrat, els causants poden ser corrents d'aire fred, reg insuficient, substrat pobre o inadequat, poc espai, molt sol, massa fertilitzant, excés de sals o ambient sec. Tantes coses? En efecte, tot això pot causar-ho, i, per tant, el primer és reconèixer quins d'aquests factors corresponen amb el que viu o pot estar vivint la teva planta.

Si reconeixes més d'un culpable en aquesta llista, no t'adormis i posa-li remei com més aviat millor, les teves plantes estan patint.

Això és el que has de fer si veus puntes marrons a les fulles de les plantes:

1. Revisió

Davant de la primera punta marró, et toca fer de general d'inspecció de fulles i arrels. Fixa't si el color només s'ha perdut a les puntes o si ja hi ha diversos fulles completament marrons. Explica-les. Observa si hi ha insectes o forats. Revisa si hi ha algun intrús en les tiges o en el revés de les fulles. Si veus només una fulla marró de manera aïllada, pot ser part del procés de renovació de la planta. Si veus diverses fulles marrons i les arrels en estirar-les suaument tenen un color grisenc o tenen pudor, la teva planta et demana ajuda. És molt probable que t'hagis excedit en els regs, les arrels no tinguin espai per créixer bé o l'ambient sec hagi absorbit la humitat de les teves plantes. Descobrir la causa t'ajudarà a trobar la millor solució.

2. Talla les fulles marrons

Seguint la forma natural de les fulles, talla aquelles fulles que vegis que s'han enfosquit. És molt important que desinfectis les tisores amb alcohol abans i després de l'ús per si la planta estigués afectada per alguna plaga.

3. Immersió

Si observes que la planta té moltes fulles marrons, pots aplicar el mètode d'immersió. Consisteix a submergir la planta durant 7 minuts i després en treure-la deixar que dreni molt bé, pots penjar-la perquè t'asseguris que deixa anar tot l'aigua sobrant.

És habitual entrar en pànic si veus puntes marrons a les fulles de les plantes i no coneixes aquests trucs. Ara que els saps, relaxa't, encara que no massa, les teves plantes necessiten que les cuidis.

Sabies que el poto és una de les plantes més propenses a patir de fulles marrons? Per evitar-ho, rega'l només quan la terra tingui un 25% de sequedat.