Ja ha arribat l'agost i tothom s'organitza les vacances. Més enllà d'hotels, visites guiades a monuments històrics, entrades a concerts o reserves a restaurants, una de les principals preocupacions dels viatgers és l'avió i l'equipatge amb el qual es pot pujar. Les companyies aèries tenen polítiques diverses pel que fa a l'equipatge, però la més usual és distingir entre l'equipatge facturar, la maleta de cabina i la bossa de mà. Usualment, les companyies fan facturar l'equipatge que supera un determinat pes o dimensions, mentre que les maletes més petites poden ser considerades maletes de cabina. En ambdós casos, les companyies cobren una quantitat determinada al viatger. Sobretot si facturem. Per això, des de La Gandula d'El Nacional.cat us expliquem 4 maneres de colar més equipatge a l'avió sense pagar una maleta.

🃏 Quatre jocs de cartes originals per divertir-te amb els amics aquest estiu
 

✈️ Com viatjar barat si ets un estudiant sense diners però amb ganes de veure món 
 

Trucs per colar més equipatge a l'avió

1. Utilitzar una bossa en comptes d'una maleta

Les companyies aèries no acostumen a cobrar per l'equipatge de mà, malgrat que Consum hagi obert expedient a diverses aerolínies com Ryanair, Vueling, easyJet i Volotea per fer-ho. De fet, hi ha diverses botigues que venen una maleta en format de motxilla per evitar que les aerolínies cobrin als viatgers. En aquest cas, també compten com a equipatge de mà les bosses o una motxilla petita. Les companyies acostumen a obligar a situar l'equipatge de mà sota la cadira del viatger. 

2. El truc del Duty Free

Un truc que acostumen a usar molts viatgers és el del Duty Free. Es tracta d'anar a les botigues situades abans d'embarcar a l'avió, comprar diverses bosses i omplir-les de roba fingint que ho has comprat tot al Duty Free de l'aeroport. Tot i això, no és un truc infal·lible, ja que a vegades poden demanar el tiquet de compra abans d'entrar a l'avió. 

3. Armilla o jaqueta amb moltes butxaques

En cas de viatjar en temperatures gèlides, també podem utilitzar la jaqueta i l'armilla com a maleta. Com? Omplint les seves butxaques de roba i d'accessoris que necessitem durant tot el viatge. L'ideal és tenir una jaqueta amb moltes butxaques i compartiments, per tal de repartir-ho amb seccions. D'aquesta forma podràs estalviar espai per a l'equipatge de mà. 

4. Guardar bé la roba a l'equipatge de mà

Una altra opció per evitar pagar una maleta és guardar bé la roba a l'equipatge de mà. Es tracta d'aprofitar al màxim tot l'espai que hi ha a la bossa que ens permet entrar l'aerolínia. Per això, hi ha diversos vídeos a internet que ensenyen trucs per aprendre a aprofitar al màxim l'espai que hi ha a l'equipatge de mà.