Després de l'empat a Granada (1-1) i de les derrotes a la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid (2-3) i a la Copa del Rei contra l'Athletic Club (3-2), el Barça ha evitat aquest diumenge una nova decepció en endur-se els 3 punts en la seva visita a l'Alabès en els últims instants, quan Frenkie de Jong ha marcat el gol de la victòria a una acció aïllada.

Després d'una primera part horrorosa, en la qual no s'ha vist ni una sola ocasió de gol per part de cap dels 2 equips, el Barça ha millorat després del descans. Els de Xavi Hernández han començat a trepitjar àrea i han pogut marcar en un contraatac liderat per Pedri en el qual Luuk de Jong no s'ha desmarcat bé i en una rematada a boca de canó del davanter neerlandès. El 0-1, tanmateix, no ha arribat, i amb el pas dels minuts l'Alabès se n'ha anat cap a dalt, a la recerca de la victòria. I ha pogut marcar, en una rematada de cap de Joselu que ha sortit fora per poc. I quan semblava que el 0-0 ja no es mouria, ha arribat el gol de Frenkie de Jong, en una jugada de tiralínies dels blaugrana.

gol fc barcelona de jong busquets nico araujo efeEls jugadors del Barça, celebrant el gol de De Jong / EFE

Lenglet, molt decebut amb Xavi

Passen els partits i Xavi Hernández va introduint modificacions, donant oportunitats a la majoria dels seus jugadors, excepte a uns quants. I un dels que ha desaparegut de l'equip és Clément Lenglet, que no és titular des del 18 de desembre, en el partit contra l'Elx, en el qual a més va donar una assistència de gol. Des d'aleshores, el francès només ha jugat quatre estonetes i es va quedar sense jugar ni un minut ni contra el Reial Madrid a la Supercopa d'Espanya, ni contra l'Athletic Club, a la Copa del Rei, i això que en ambdós partits hi va haver pròrroga.

Lenglet, doncs, ha pogut comprovar que no entra en els plans de Xavi, ni quan Eric Garcia no pot anar convocat, la qual cosa ha provocat que li hagi demanat al seu representant que li busqui una sortida com més aviat millor. El francès, que només té 26 anys, vol jugar el Mundial del Qatar i és evident que si es queda al Barça no ho farà.

ferran torres laguardia alaves fc barcelona efe

Ferran Torres, en una acció de l'Alabès-Barça d'aquest diumenge / EFE

L'Everton vol Lenglet

Malgrat que a les últimes setmanes el nom de Lenglet s'ha vinculat al Sevilla, el club en el qual millor rendiment ha donat a la seva carrera, l'equip que en aquests moments està més interessat en el francès és l'Everton. El club anglès ja va fitxar en el seu dia els exblaugrana Yerry Mina i André Gomes, futbolistes representats pel mateix agent que Lenglet.

L'Everton està buscant centrals i considera que Lenglet seria un gran reforç, fins al punt d'estar disposat a posar a sobre de la taula 20 milions d'euros. El central està fart i si per si ell fos se n'aniria en aquest mateix mercat d'hivern, encara que el Barça no el pensa deixar sortir, en ser el quart central. Lenglet, doncs, haurà d'esperar-se a l'estiu. Veient la nul·la confiança en ell de Xavi ja ha decidit fer les maletes.

Imatge principal: Xavi Hernández, donant ordres als seus jugadors / EFE