La insistència i la persistència del Barça no ha estat suficient per superar el Reial Madrid a la primera semifinal de la Supercopa d'Espanya (2-3). Tot i forçar la pròrroga, els contracops blancs han estat letals per al conjunt blaugrana, que en cap moment s'ha donat per vençut.

Determinants Vinícius i Luuk de Jong

Un Clàssic diferent disputat a l'Aràbia Saudita, però amb alguns al·licients interessants. Sobretot al Barça, ja que Xavi Hernández ha apostat d'inici per Ferran Torres i també per Dani Alves per frenar Vinícius. Però la previsió no podia variar gaire de l'esperada: el Reial Madrid ha sortit vencedor.

ferran torres ferland mendy real madrid fc barcelona supercopa fcb

Ferran Torres debutant amb el Barça / FC Barcelona

Si els blaugrana han començat apostant per la calma, els atacs controlats i una defensa plena de vigilàncies, els blancs han esperat el seu moment. Mica en mica s'ha anat confirmant que la dinàmica positiva del Reial Madrid s'imposaria a un Barça amb pocs recursos.

Vinícius s'ha convertit en el protagonista del partit per les seves ràpides curses en els contracops. I els culers han començat a patir. Però havia d'arribar el gol del brasiler, que ha estat al minut 26 després d'una errada molt greu de Busquets en la creació del joc.

karim benzema celebra gol real madrid fc barcelona efe

Karim Benzema celebrant un gol / EFE

El Barça, lluny de sentir-se abatut, ha seguit pressionant i ha arriscat com mai enfocant-se a l'atac. El perill blaugrana només arribava a través de les centrades de Dembélé i de les rematades de cap del referent Luuk de Jong. Ni Ferran Torres, ni Gavi ni Frenkie de Jong s'han mostrat diferencials per superar línies. Però el partit ha passat a tenir massa pausa i molt poca ambició.

I quan tothom ja pensava en el descans, Luuk s'ha trobat amb la sort del golejador. Després de l'enèsima centrada de Dembélé, un mal refús de Militao des de dins l'àrea petita ha topat amb el davanter neerlandès del Barça i la pilota ha tocat el pal abans d'entrar a gol.

Luuk de Jong gol Barça Real Madrid FCB

Luuk de Jong celebrant el seu gol / FC Barcelona

Més futbol i gols

A l'Estadi Rei Fahd, amb més seguidors blancs que blaugrana, encara hi faltava l'emoció i l'agressivitat habitual dels Clàssics. I aquest canvi radical ha arribat a la segona meitat gràcies als canvis. Ferran Torres ha deixat el seu lloc a Abde i Frenkie de Jong a Pedri just al descans.

Pedri, De Jong i Dembélé posant contra les cordes Courtois, Abde desesperant Mendy, i control blaugrana. Xavi Hernández estava nerviós, però també content i aplaudint des de la banda. El perill de Vinícius ha desaparegut.

Vinícius Barça Real Madrid EFE

Vinícius superant Dani Alves / EFE

Però no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat, perquè el Reial Madrid té millor equip i un futbolista diferencial. Després de dos avisos destacats, al minut 72 Benzema ha trobat el seu gol després de dues intervencions de Ter Stegen.

Els blaugrana, però, han seguit buscant el gol amb insistència. Han entrat al camp Ansu Fati, Memphis Depay i Nico González. I gràcies a la persistència, ha arribat un nou premi al minut 85. Centrada de Jordi Alba i rematada d'Ansu Fati de cap, que ha saltat més que ningú dins l'àrea del Reial Madrid, i ha forçat la pròrroga.

ansu fati barça real madrid EFE

Els jugadors del Barça celebrant el gol d'Ansu Fati / EFE

Valverde decideix a la pròrroga

I en els trenta minuts extra qui ha dominat ha estat el Barça. Atacs constants davant d'un Reial Madrid que només esperava els contracops. Abde, Ansu, Dembélé i Busquets han posat a prova Courtois. Però ha estat Fede Valverde, que havia entrat en els minuts finals de la segona meitat, qui ha fet el tercer gol blanc al minut 98 després d'un contracop amb superioritat dels de Carlo Ancelotti.

I tot i que el Barça ho ha intentat fins al final, aquesta vegada no ha pogut forçar els penals. El Reial Madrid s'imposa a l'Aràbia Saudita i es confirma que el Barça encara té molt a millorar, però que apunta maneres. Els blancs lluitaran aquest diumenge pel títol de la Supercopa d'Espanya contra l'Atlètic de Madrid o l'Athletic Club.

Imatge principal: Els jugadors del Reial Madrid celebrant el gol de Vinícius / EFE