Una altra decepció més d'una temporada per oblidar. El Barça ha caigut aquest dijous eliminat de la Copa del Rei en caure per 3-2 contra l'Athletic Club, als vuitens de final, en un partit trepidant que s'ha resolt a la pròrroga, després d'un absurd penal de Jordi Alba que Muniain no ha desaprofitat.

Amb Dembélé a Barcelona per tota la problemàtica amb la seva renovació, Memphis lesionat i Luuk de Jong sancionat, Xavi Hernández ha optat per un atac format per Jutglà, Ferran Torres i Abde, amb Jordi Alba, Piqué, Araujo i Dani Alves a la defensa i Busquets, Gavi i Pedri al centre del camp, per superar amb la pilota les previsibles pressions avançades de l'Athletic. El gran sacrificat, doncs, ha estat Frenkie de Jong. I la idea li ha sortit malament d'inici, ja que el conjunt local ha superat al Barça, que s'ha vist atropellat. Amb el pas dels minuts, però, els blaugrana s'han començat a assemblar al que volia l'entrenador.

Athletic Barça Copa EFE

Gerard Piqué, desviant una pilota davant de Nico Williams / EFE

Una primera part de grans gols

I és que l'inici del partit ha estat frenètic, amb un Athletic Club que ha sortit molt intens, a mossegar a dalt. I a la primera ha marcat. Arrencada de Nico Williams per la banda dreta davant d'un passiu Jordi Alba. L'extrem dona la passada de la mort, massa llarga, i Muniain controla i supera Ter Stegen amb una precisa i preciosa pilota bombada (2'). El gol ha deixat molt tocat el Barça, que durant uns minuts ha estat a mans de l'Athletic. A poc a poc, però, els blaugrana han anat calmant els lleons, a través de llargues possessions, i després d'una eterna acció ofensiva Ferran Torres ha empatat amb una rosca espectacular al segon pal (20').

L'empat no ha calmat les aigües, ja que s'ha mantingut el ritme frenètic, amb l'Athletic Club pressionant molt a dalt, i generant diverses pèrdues de pilota dels de Xavi, i un Barça més interromput, accelerant les accions en els tres quarts de camp. En el minut 27, Jutglà ho ha intentat amb una rematada de cap, però només ha estat un miratge, ja que el tram final ha estat per a l'Athletic, que ha estat a punt de marcar el 2-1 en un xut de Nico Williams que ha desviat Ter Stegen i en una rematada de Raúl García en la qual el porter alemany s'ha lluït.

Pedri força la pròrroga

El panorama ha canviat per complet després del descans. El ritme del partit ha baixat molt, tant pel cansament acumulat a la primera part com pel temor d'encaixar un gol, ja que sent una eliminatòria a partit únic el risc era elevat. El Barça ha continuat atacant amb llargues possessions, però l'Athletic ha baixat la intensitat en les seves pressions. La primera ocasió clara, de fet, no ha arribat fins al minut 63, en un contraatac liderat per Nico Williams que el seu germà Iñaki ha finalitzat amb una rematada per sobre del travesser.

A mesura que anaven passant els minuts, el Barça ha començat a fallar en la sortida de la pilota, especialment amb un Frenkie de Jong molt imprecís. I en una d'aquestes pèrdues, i després que Iñaki Wiliams enviés un centre al travesser, l'acció ha acabat en falta lateral que ha anticipat el 2-1, d'Iñigo Martínez (85'). Semblava que el Barça estava eliminat, però ja al descompte, en una jugada embolicada dins de l'àrea, Pedri ha enviat el partit a la pròrroga amb una gran volea (92).

El penal absurd de Jordi Alba

La pròrroga ha començat amb una notícia pèssima, una altra lesió muscular d'Ansu Fati, que justament havia tornat a la Supercopa contra el Reial Madrid, en què va marcar un gran gol de cap. Sota una intensa pluja i amb el cansament acumulat, el partit ha decaigut. S'hi ha unit una altra lesió, la de Pedri, l'altre blaugrana que acabava de tornar després d'un llarg temps a la infermeria. I el drama blaugrana no ha acabat aquí, ja que tot seguit Jordi Alba ha fet un penal absurd en tocar un centre amb el braç. Muniain no ha fallat i ha posat el 3-2 al marcador.

A la segona part de la pròrroga, el Barça ho ha intentat, però les forces no han donat per a més davant d'un Athletic Club crescut pel suport del públic i en veure's per davant al marcador. Els blaugrana acumulen una decepció més en una temporada per oblidar.

Imatge principal: els jugadors de l'Athletic Club i del Barça protestant l'àrbitre en el partit de la Copa del Rei / EFE